20 September 2016

baby merajuk pulak


assalamualaikum



haaa..sudahh macam mana nak buat ni baby dah merajuk..
mama pujuk pun tak jalan ni !


p/s : camtula gaye dia tido,suka sangat tutup muka..hihihi

18 September 2016

ke cameron highlands lah kita! (entri banyak gambar)


assalamualaikum :)

nak dijadikan cerita sebenarnya plan nak pegi cameron ni last minit.alkisahnya kakak aku laa yang tiba-tiba teringin nak pegi cameron sebab katanya tengok ramai kawan dia pergi cameron.pikir-pikir time bila ada masa nak pergi so kitorang decide nak pergi hari sabtu sebelum hari raya korban tu..

tapi balik hari je sebab isnin kan dan raya..ahad nak masak semua kan.tu first time rasanya g cameron balik hari,selalunya mesti tido sana kan sehari.

tapi nasib baik lah tak ramai orang.yela nak raya kan mana ada orang kalut nak jalan even hari sabtu pun,lega la tak dela jem ke hapeee..hehee



yang ni kedai antara yang mula-mula jumpa..banyak berubah,dulu-dulu datang biasa je takat bunga-bunga je..sekarang ni lawa-lawa banyak ubah suai taw..

nak tengok banyak g meh tengok gambar kat bawah



yang kolam kat tepi tu tempat budak-budak main,macam bot kayuh-kayuh camtu.



lepas tu wajibla singgah ladang teh kan !!




bila tengok ni tenang..seronok rasa sebab cantik sangat ^_^





aku ni memang dah berniat nak beli kaktus bila datang sini pun.
rm8 satu,mahei kan tapi sebab nak jugak beli jelah dan wajib la warna pink!

pasal makan pulak...


yang ni sedap ^ ^
ais krim malaysia strawberi..memang pure strawberi lah..rm1.20 satu


ni nak cerita ni..
kalau korang pergi cameron jangan lupa singgah taman sedia
lepas tu jangan lupa order scone..tuu yang macam roti tu,sedap!
cicah dengan majerin ngan jem strawberi.


tu je ^ ^

have a nice day :)