7 September 2020

Happy Anniversary yang pertama!(31 OGOS 2020)

 Assalamualaikum

Hai semua!alhamdulillah syukur pada 31 Ogos 2020 hari tu adalah anniversary miza dan husband yang pertama.setahun yang penuh makna.Anniversary yang pertama ni alhamdulillah Allah kurniakan pada miza dan suami seorang hero yang comel sangattt yang diberi nama Muhammad Adrees Misyal bin Atwafi


Adrees masa umur 4 hari

 

Adrees masa umur sebulan

Adrees masa umur 2 bulan lebih

Alhamdulillah Allah bagi kami rezeki anak awal.miza tahu miza pregnant after sebulan kawin.Masa tu tengah sambut birthday miza,then bagitau suami aeh rasa macam pregnant la.jom pegi beli pregnancy test.hahaa.then after cek,alhamdulillah double line.syukur pada Allah

Adrees penyeri hidup mommy dan daddy.sekarang Adrees dah kuat mengagah dah.Semoga Adrees membesar dengan sihat dan semoga perkahwinan kami sentiasa dalam keberkatan.Amin.


Next entry miza nak share gambar miza buat martenity photoshoot dulu.bye korang


15 May 2020

2 tahun menghilang dalam dunia blog



Assalamualaikum ❤


Finally nak dekat 2 tahun hilang dari dunia blog since 2018..lamanyaaa lahai
Bukan tak ingat dekat blog,susah payah buat blog ni dulu tak kan senang-senang je nak lupa macam tu je.tapi disebabkan kekangan dan masalah macam bila miza pindah kl rumah tak de internet so susah sikit nak update blog.huhuu

Banyakkkkk benda sebenarnya nak tulis dekat blog ni,
macam-macam benda yang jadi sepanjang 2 tahun hilang dari radar blog ni.hehee.
InsyaAllah miza nak start berblogging balik dan rindu nak singgah blog korang jugak❤

Itu saje untuk kali ni,jumpa lagi untuk next entry okay!❤



23 June 2018

Selamat hari raya LOVE


Assalamualaikum

salam hujung minggu korang dan selamat hari raya maaf zahir dan batin!hehee,baru sempat nak update blog,sebelum ni asyik tertangguh aje.entry kali ni cuma nak mengabdikan kenangan hari raya kedua miza.bila teringat senangla bukak blog jekan.tak dela nak scroll gambar dalam laptop satu-satu.leceh sikit.

jadi pada hari raya kedua hari tu,bakal tunang merangkap bakal suami(hahahaa,silalah muntah) datang rumah dari kl,datang dengan family dia sekali.datang untuk beraya sekali nak jalan-jalan ke kuala kangsar.dorang sampai awal,pukul 10 lebih dah sampai dah.semangat nau..hihiii



gambar masa makan dalam rumah memang tak de ambik,adoi rugi pulak teringat balik..dah la datang jauh-jauh.jadi menu dekat rumah mama iolss masak nasi biryani,ayam masak merah,ayam kari,jelatah dan daging hitam.miza tolong gitu-gitu je.hehee.ibu (mak bakal tunang) pulak bawak jugak bekalan untuk miza,banyak weh.bawak udang galah masak kicap dengan lontong style balut dalam daun tu,miza pun tak pernah tengok,ada sesetengah orang taw la kan.

seronokkan bila orang datang rumah kita dorang makan bertambah-tambah,alhamdulillah,dorang makan tambah-tambah.lepas makan rehat-rehat..lepas tu berjalan lah pulak kite.disebabkan family ibu tak pernah sampai kuala kangsar so kita bawak la dorang jalan sana.lokasi pertama adalah di masjid ubudiah


ibu kata panas,susah nak senyum 😃


ni jelah satu-satunya gambarnya yang senyum,hahaa


bergambar satu family pulek


masa ni pun ramai jugak orang duk tangkap gambar dekat masjid ni.biasala tempat cantik memang ramai yang datang lagi-lagi musim raya ni.so lepas bergambar dekat masjid ubudiah,kitorang pegi lembah makan pasembur dengan cendol.yang ni pun terlupa nak tangkap gambar jugak.tapi masa raya kedua ni memang dah penuh orang makan-makan dekat sini.kedai makan pun semua dah bukak.



lepas tu kitorang pegi victoria bridge,siapa yang datang kuala memang wajib singgah sini.tengok belakang tu punyala ramai orang duk bergambar.kalau nak bergambar tu kena hati-hati sikitla.belubang-lubang.lagi-lagi kalau yang pakai heel tu,lagi kena extra hati-hati.


acah-acah sweet jalan pegang tangan sambil gelak-gelak,hihiii 😁😁


lepas dah bergambar dekat sini,pegi rumah sedara dekat area situ jugak,makan-makan.lepas tu balik rumah solat semua.siap solat,dorang pun balik kl.alhamdulillah selamat sampai kl dalam pukul 8.30 macam tu


itu sahaja coretan untuk raya kedua.selamat hari raya maaf zahir dan batin.minta maaf salah dan silap.minta maaf kalau korang datang blog miza tapi miza tak jengah balik.insya'Allah lepas ni akan lebih merajinkan diri untuk pegi ke blog kawan-kawan ya!


have a nice day!