3 July 2017

eid mubarak 2017


assalamualaikum :)

dah lama dah nak update blog tapi asyik tertanguh-tangguh je so hari ni kena gak update.kang lambat-lambat pulak basi jadi nya cerita raya ni..hihii.untuk tahun ni miza beraya dekat perak dulu iaitu dekat kuala kangsar.seronok beraya kat sini sebab suasana dia meriah sangat.malam-malam pasang panjut besar-besar tepi jalan.nanti pasal panjut ni miza buat entry lain la naaa...

untuk tahun ni miza dah beli kain-kain untuk buat baju dekat jalan tar before puasa dah sebab miza kan stay kl so memang dah dekat sangat dengan jalan tar.apa lagi shooping la.selalu sangat dah pegi jalan tar tu.hihii.untuk kuih raya pulak biasala banyak yang beli..buat satu jenis kuih je iaitu semperit lah!buat pun sebab ni feveret dari dulu taww..boleh hadap satu balang sekali gus!


gambar atas ni sehari sebelum raya.semua pakat kalut kemas rumah..masak..buat kuih..macam miza,mama masak..abah ngan adik kemas rumah..miza ngan kakak buat semperit.tu pun buat semperit dari pagi sampai petang taw.lama gila..buat empat bancuhan.nak banyak-banyak baru puas makan.ye dok?

tu abah duk tunjuk skill la tu buat semperit.seronok masa ni sebab meriah even tak cukup sorang.adik perempuan yang belajar dekat china tu tak dapat nak balik sebab dorang ada exam.lagipun china raya tak sama macam malaysia.kita raya ahad dorang isnin baru raya even puasa dulu sama hari.raya kelima barulah adik balik.



serius benoo muka adik kite ni -..-


time semayang raya semua pakat tak pakai baju raya lagi.masing-masing pakai jubah je.bila balik rumah barulah bersiap sakan untuk beraya



gambar satu keluarga.tak dapat nak bergambar complete satu family.huhu :)




ni semua family belah perak.adik-beradik mama berkumpul semua dekat rumah arwah opah ngan tok.kitorang beraya sampai petang.penat sungguh laa.maklumla perut dah kenyang gila bila balik rumah memang nak tido jela rasanya.




dah nama pun raya wajib la tangkap gambar banyak-bayak kan

ni pergi dekat rumah opah sedara.alang-alang dah halaman rumah nya lawa so kitorang pun bergambar la..hahaa..sampai berpeluh-peluh wei kitorang bergambar.yang tukang tangkap gambar pun sampai tak larat dah.masing-masing pura-pura jalan sambil senyum..hahaa..tak taw la berapa shot kitorang ambik.banyak gila.


itu jela cerita raya saya!
have a nice day :)



1 comment:

Normi Nieza said...

Selamat hari raya mija😀