24 November 2016

love your parents


assalamualaikum :)



" tidak akan terputus rezeki seseorang itu selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua ibu bapanya dalam seharian"

salah satu benda yang miza amalkan since beberapa tahun dulu ialah setiap kali lepas solat mesti kita akan baca doa,lepas selesai doa apa yang kita nak mintak tu.. miza akan sedekahkan al-fatihah untuk abah dan mama.al-fatihah ni bukan kita sedekahkan bila seseorang tu dah tak de..masih ada pun boleh :)

dulu masa mula-mula nak amalkan alfatihah lepas doa ni payah sikit la..yela bukan selalu buat kan..selalu lupa nak baca al-fatihah untuk abah ngan mama tapi alhamdulillah tak lama lepas tu bila setiap kali solat amal baca al-fatihah dan sekarang ni setiap kali lepas doa akan automatik sendiri miza akan baca al-fatihah untuk mama ngan abah,lagi satu kita pun dapat pahala ^ ^

sedikit perkongsian dari miza,harap kita boleh amalkan sama2 :)

--------------------------------------------------------------------

kalau nak menang edit gambar macam kat atas tu jangan lupa join giveaway
 yang miza tengah buat sekarang ni okayhh!


maceh!

2 comments:

Unni Anje said...

Kasihla mereka seperti mn mereka mgasihani ku swaktu kecil

Nadia Johari said...

yup..selalu menyanyi mak ayah kita walaupun mereka dah tiada..