31 August 2016

sila berhenti mencukur !!


assalamualaikum :)

kebelakangan ni aku perasan yang kesedaran untuk menjaga diri sendiri tu muncul secara tiba-tiba.yelah mungkin sebab faktor usia kot.hehehe..dah doploh dua tahun kan.tiba-tiba rasa nak jaga muka la..tiba-tiba rasa nak kulit cantik,kulit lembut..tapi still tak rasa nak kurus -..-

selain dari jaga semua tu,kebersihan diri pun kena la jaga juga.maksudnya muka dah cantik tapi kebersihan diri yang orang tak nampak bia je macam tu.tak best la pulak kan so dekat sini benda yang kita nak bagi taw yang boleh menjaga kebersihan diri adalah pasal norah wax!!

norah wax memang dah femes dekat malaysia ni dan luar negara.artis-astis pun ramai pakai norah wax taw


tengok hot mummy pun pakai norah wax ni ^ ^


nak taw apa tu norah wax?

" NORAH wax adalah 100% organic wax yang mampu mencabut bulu korang sampai ke akar secara lembut tanpa kesan sampingan"

"NORAH wax mengandungi ekstak lemon, madu dan tea tree oil yang dapat melembutkan dan mencerahkan kulit korang!



norah wax jugak adalah wax pertama yang ada hot dengan cold!haa..tak taw hot wax apa cold wax apa?meh sini nak bagitaw..

HOT WAX 

"korang kena panaskan dulu beberapa saat sebelum guna dan sesuai digunakan di rumah dengan family korang,hehe"

COLD WAX

"tidak perlu dipanaskan dan yang ni untuk siapa yang suka travel.boleh pakai terus "


so mana satu pilihan korang?

kalau korang nak taw bila mencukur tu kalau korang perasan kulit akan jadi gatal dan bulu lepas tu akan tumbuh lebat dan tebal.lepas tu pagi tu cukur petang bulu dah mula tumbuh balik.tak kan nak cukur tiap minggu kot.

tapi bila korang pakai norah bulu tersangat lah lambat nak tumbuh. 3-5 minggu baru bulu tumbuh.wax pun perlu sebulan sekali je.dan yang paling best nya bila berwax ni bulu yang tumbuh lepas tu lagi halus dan kulit pun tak gatal dan.nak lagi best?kalau selalu amalkan norah wax,bulu pun boleh STOP dari tumbuh taw... ^ ^

siapa yang ada masalah kulit sensitif pun jangan risau boleh pakai sebab bahan-bahan norah wax memang 100 % semula jadi!




ini sedikit testimoni pengguna norah wax dari beribu ribu ribu yang dah cuba










tudiaaa kann..sekali norah wax beraksi habih semua bulu dia cabut.memang lepas tu rasa selesa dan dah tak de lagi rasa gatal!


apa yang korang akan dapat dalam setiap pembelian norah wax adalah :

380 g of wax
12 cotton strips
4 wooden sticks
1 manual instruction


atau pun korang boleh tengok instagram :


ingat lepas ni tak mo cukur dah taw baik lelaki atau pun perempuan.
semua pun boleh pakai norah wax ni.

have a nice day ^ ^


No comments: