15 July 2016

raya tahun ni meruun


assalamualaikum :)

selamat hari raya maaf zahir dan batin awak-awak semua.hari ni baru rajin tergerak hati nak update pasal raya.baru rajin sebenarnye transfer gambar..hihiii.bukanla update pasal raya sangat pun.nak letak gambar-gambar kenangan masa hari raya fes je..

tahun ni tak macam tahun lepas.tahun lepas sebelum puasa dah beli baju raya.tahun ni seminggu lagi nak raya pun belum beli lagi.hihii.sebabnya tak sempat nak beli.hari rabu raya hari sabtu tu baru nak g beli baju raya.tema pun memang tak pilih.

macam biasalah kitorang anak-beranak gegel ni memang hantu calaqisya.baju papepun mula-mula kena cari dekat calaqisya dulu.mula-mula nak ambik warna nude tapi macam tak menyerlah jee warnenye so tukar last minit kita ambik warna meruuun puleekkk...

jom tengok gambar kiteee..


kakak aku kata aku senyum fake..wakakak..yelaa kalau dalam family aku keje 
buat muka buruk muka yang annoying ajee..sekali dia tengok aku senyuk pulak tu.fake la kan..
haha..dah dia yang tangkap gambar ni :P


ni la kakak aku..haaaa?kecik?memang pun..hahaa
umur dia 25 tapi macammm..?


ni adik perempuan aii satu satu nyeee


ni pulak adik lelaki aii satu-satu nya.
dia selalu cakap aku jeles sebab dia kurus..
ceeehhh..tak padan ngan cengkung..wahahaa



maleh dah nak pakai shawl.sejak cuti sem ni memang malas gila nak pakai shawl sebab nya bila tengok shawl terbayang panas panas panas...tapi nak pakai shawll..lawaaa..hahaha


ni lah family belah abah..yang tiga depan sekali tu adik beradik abah..abah aii yang pakai baju meruun tu lee..seronok masa ni..meriah..lepas makan makan tu..bagi duit raya pulak.kite pun dapat jugak..rasa malu pulak nak ambik duit rasa sebab kita ni paling tua..hahaha

dapat la sebab tak keje lagi..hihii..nanti dah keje tak merase dah la duit raya.memang family belah abah ni ramai anak dara comel lotek semua nyee..hehee :)

selamat hari raya maaf zahir batin.semoga apa yang kita buat masa puasa dulu diterima oleh Allah dan bukanya sia-sia..aminnn

4 comments:

Eeiou _ said...

you are so cute. Happy eid ul fitr!

N Nina said...

raya tahun ni macam ramai pulak tema maroon hehe
selamat hari raya akak :)

btw nina dh lama tukar url blog. ni yang baru;

https://bynina30.blogspot.my

Myra Azraff said...

selamat hari raya mirza :D nice color picking ! nampak naik color tu :D

sya mimie said...

selamat hari raya mirza.. :)

cantiknya pakai warna maroon..
fav kaler akk tu. hihi