23 February 2016

dia yang selalu dibuli


assalamualaikum !



tengah buat keje character design perihal satu watak dalam cerita star wars dan watak itu perlu diubah.aduh aku dah la tak pernah ambik taw langsung pasal cerita ni.sepatutnya budak animasi kena ambik taw sesangat cerita-cerita macam ni sebenarnya tapi aku..hmmmm..sedih betol

..........................................................................

nak sembang kosong je la.aku ada adik laki sorang je pun.tapi adik laki aku ada tiga orang kakak..dah la bongsu ada tiga orang kakak pulak tu.tengok dia dah besar bermakna aku pun makin tua.serius la dia dah 19 tahun.omaiii..

masa dia kecik memang aku ingat la kan.segar bugar dalam kepala aku ni macam mana dia tak bagi mama aku pegang baby lain.sebab tu la kot kitorang tak de adik lagi bawah dia..hehehe.kakak aku cerita kat dia

"ko ingat tak masa tu mama pegang baby lain dulu ko hentak kepala kat lantai banyak kali.
tak sakit ke???"

korang penah tak ada adik macam ni.jeless kuat ngat!tapi dah besar ni memang selalu kena buli ngan kak dia laaa.tu gambar kat atas tu pun aku yang paksa dia tangkap gambar.kalau tak sampai sudah tak mau nyeee..tapi dia ikut jeeee...heheee..

dulu lawan tangan ngan dia aku selalu menang..tinggi pun aku menang dulu..tapi kalau lawan berat sampai sekarang aku tetap menang!hahahaa..adik kite tak makan udang..tak makan ketam dan sewaktu dengannya.bukan sebab alergic tapi dia kata dia tak suka benda yang berkaki banyak -..- "

selalu orang macam ni la pening nak cari lauk kat dia...buli-buli jugak tapi kalau dia nak makan aku masak kan la..sapa tak sayang adik oiii..hehehee..

pape pun air dicincang tak akan putus !

have a nice day ^_^


5 comments:

luqman zakaria said...

what a sweet entry..hehe..sampai hentak kepala kat lantai ke x kasi pegang baby lain? hhehe..kuat nau nau jelesnya..

Normi Nieza said...

la..adik ke?igt pakwe..hihi

Ahmad Hasif said...

oo adik rupanya..
makan ikan la xde kaki.. hehe,,

Blogwalking sini
Jom cuba resepi kek pisang yang sedap dan mudah ni

https://www.biskutsemperit.my/2016/02/resepi-kek-pisang-sedap-mudah-murah.html

tashira said...

hentak kepala? hahaha walaweh jeles sgt dah tu hahaha . yelah kan first2 tu rasa mls jugak nk masak tapi ingatkan adik sendiri last2 msak jugak. tak sampai hati -.- haha

Nona Qiyah said...

comel, haahha~

well, singgah sini, tahniah menang bloglist ain theatra,

tertarik dengan alamat blog ni, hehehe..

ala ala jepunnn kan