19 June 2015

baby dah macam family sendiri


assalamualaikum :)


bulan dua - bulan empat

beli botol susu besar sebab yang kecik dah tak sesuai dah..kecik sangat 

sekarang ni anak kucing yang adik aku ambik masa dekat surau dah besar ^_^. masa ambik tu ada orang buang dia dalam kotak.tapi dia duk ikut adik aku nak balik.adik aku kesian dia bawak balik.geram dengan siapa yang buang tu sebab buang dia sorang-sorang.ibu tak de adik-beradik lain pun tak de.kecik lagi pulak tu.masa bawak balik tu kecik lagi,menyusu lagi.


ni masa bru sehari jumpa.bagi dia munum susu je.pulun minum punya suka la minum susu budak ni.nasib baik la masa ambik tu tak de sakit mata ke kurap ke.sihat sihat je :). lepas minum susu suka tido macam tu.suka bedung..heheee

sampai dia dah besar sikit baru bagi whiskas yang junior punya.sebabkan dari tu asyik makan whiskas je sampai sekarang whiskas jela yang dia makan.bagi nasi ke bagi ikan rebus ke sebelah mata pun tak pandang.demand ini kucing.bagi whiskas yang untuk adult punya pun tak nak.nak yang junior jugak.ikutkan jela selera dia.ngadeee.......


suka bedung dia bila nak tido 


tadaa!baby dah beso.tak tido bedung dah.dia suka tido dekat tingkap sebab nak tengok lua gamaknye.hehee.sebabnya dia tak boleh kelua.bila bagi kelua dia jadi macam jakun sikit.jumpa kucing aku yang lain pun kemain garang.

dalam rumah ikut suka dia la dia nak tido mana.tak de sapa larang pun.nak tido bilik sapa2 pun ikut babyla.


hahaaha!penat sangat kot.buruk beno

dia aktif sangat sangat.banyak kali kena cakar ngan dia T-T.pantang tengok benda begerak.


"kite kalau tengok benda begerak camnila jadinye" mata boolat

lagi satu pantang bila orang tengah makan kuih ke apa ke.sibuk la dia nak dekat jugak.kadang tu pun buah pun sama.budak ni apa kita makan dia nak makan.ikan rebus tak mau plak!




orang makan cream puff dia pun nak jugak.kan habis hidung tu.hehee :p

apa yang best bila dari kecik panggil nama dia baby dia pun taw nama dia baby.kadang-kadang saje main main panggil nama dia banyak kali.

tujela pasal baby kite ^ ^

have a nice day

4 comments:

Mastura Aziz said...

eee.geramnya...macam baby je dia kene layan...best la dia...hahaha..

Harith Al Harithah said...

ololololololoooo chomel nyerrrr.geram tengok :o

Aisyah Az said...

atototo.... comel sangat ni.. gambar tepi tingkap tu lawa sangat

Lieya Yaya :) said...

eeeeee comeyyy sangat :D tapi yaya sekali kucen naik atas ribe .melompat yaya dbtnya . suka kucen tp nak belai dia manja2 xreti . takut sikit . hehehe

akak yaya tag akak : http://sweetsouryaya.blogspot.com/2015/06/3rd-giveaway-sulaman-lace-heaven.html