16 March 2015

nature capture


assalamualaikum :)

alhamdulillah, semalam dah sampai rumah. aku cuti mid sem seminggu. nikmatnya bila sampai rumah tak taw nak cakap macam mana. dapat tido dekat katil sendiri fuhh syok!tapi bila cuti pun maka adalah assigmentnya yang menuggu..hari ni baru nak start buat assigment..ngehngeh

sebelum cuti ni, ada assigment photography.aku kena tangkap gambar composition maksudnya ada semua element photography dalam gambar tu la. lagi bagus kalau gambar tu natural ^ ^ jadi sajela nak share gambar yang aku tangkap kat sini.kena tangkap banyak-banyak lepas tu tunjuk kat sir mana satu yang paling ok.

gambar yang aku tangkap ni pakai  NIKON DSLR D3300..manual dan tak de edit apa-apa..maksudnya lighting semua dah setting dekat kamera.






banyak je aku tangkap tapi nak tunjuk yang ni jela..sebab gambar lain gambar yang sama je..heheee..aku tak reti sangat setting dalam kamera ni.kena belajar lagi.practice lagi.kna tangkap banyak-banyak gambar lagi.tapikan seronok bila kita tangkap gambar natural ni taw ^ ^. untuk assigment ni,gambar yang terakhir tu yang di approve..hahaha :p



have a nice day :D


7 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

suka tengok...

Farah Waheda Wahid said...

wah cantik and ohsemmm...

Harith Iskandar said...

gambar daun kat atas tu Deep kalau ada yg nak tafsir...apa pun semua gambar kat atas tu lawa2 belaka.errrr pinjam kamera boleh?hehehe ;p

Cikgu Norazimah said...

Salam mesra..

Jemput join Segmen Bloglist Mei-Jun CN yer : http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/segmen-bloglist-mei-jun-2015-by-cn.html

Gee Lion said...

omg.. semua cantik!!

Gee Lion said...

gambar yg dipaparkan agak besar resolusinya. tak perlu letak watermark ke cik mirza? kalau end up berada di blog copycat bagaimana?

mirza syazwina said...

gee lion : masyehhh ^ ^ ..mmg tepikir nak letak tpi busy x sempat..gmbr lps ni jnji letak :D..heee