20 June 2014

sembang kosong/zero talk


assalamualaikum :)

musim panas camni buat kan aku jadi tak larat,sakit tekak.nak bukak blog pun aku jadi tak larat.
lahai...malam-malam tido spare botol air sebelah bantal.mana la taw kot terbangun panas,malaih nak pegi dapur.lepas tu keje nak pegi bilik air je..x pela..orang kata sihat gitu.hikhik

sebelum demam,sebelum sakit tekak adala duk pelahap ABC bah!cewah mula-mula tu jual mahal je cakap kat abah tak nak ABC,manis-manis tu kan...nanti tambah la berat badan iools nanti..hahaa..korang kalau nak taw aku masa spm 2011,sekarang dah 2014..berat badan aku bertambah SPULOH KILO berbanding masa aku spm dulu..tak taw nak kata apa la..


ni la ABC pink tu,sebab dia pink banyak aku snap banyak gambar.aku sebenarnya tak berape bekenan sangat dengan aiskerim stoberi ni.memang aku tak makan langsung.tapi yang ni.sumpah sedap!kenot tahan taw.sampai aku duk jeling je abah punya..

kot-kot la abah tak nak aiskerim dia..kahkah,tapi sia-sia :p.entry aku kali ni memang tak de paedah.kita sembang kosong jela.owh!aku nak bagitaw jela,kedai ABC tu dekat tanjung malim,dekat je dengan upsi..hehee



belanja gambar tonggang tebalik....ni la baju muslimah yang aku kata mama duk borong sakan dengan adik aku dekat tanjung malim.tapi aku ambik dua helai je..tak nak banyak,takut tak pakai.hehee.pakai dengan kasut sukan bia nampak ganas sikit.bhahaa

aku sebenarnya tak taw nak taip apa dah.
sebab tak nak blog ni sunyi sepi,taip jugak la..harap mereka yang baca ni jangan lupa kan aku.hehee

hukhukkk,batuk plak..nak g minum jap..hehee

have a nice day ^_^

21 comments:

Nini Hanini said...

nini pun tengah minum milo ais nih,hehe. gulps,terliur tengok icecream stoberi XD

Niena Reen said...

Moga cepat sembuh kak mirza! Makan ubat ya! Musim panas begini memang bahaya..

Niena Reen said...

Wahh, cantiklah baju muslimah tu. Berkenan pula nengoknya.. Nak beli jugakk!! :D

Harith Iskandar said...

ais krim kalau campur dgn cendol lagi sedap nyum nyummm ilang terus bahang panas ;p

Lieya Von Jay said...

ice cream tu sedap. miza pulak comel .. :)terserlah ciri2 muslimah

Montana said...

sedapnyaaaa

Sya Mimie said...

Asslmkm dik.. Akk terjaga diawal pg ni dek kerana dhga. Nk tdo xngtuk pula mata. Masuk blog nmpak aiskrim pink tu. Wow, sngt menggoda.. Haha..
Ehhh.. Cntiknya bju muslimah tu.. Comel je dik awk pkai...

Bahrain said...

Normallah tu bila berat badan bertambah. hehe

Cikgu Norazimah said...

panas2 ni mmg best makan aiskrim ;)

Iola said...

cantik..beli dekat tanjung malim? dekat humaira ka?

mirza syazwina said...

Haah..betul2..beli kat humaira :)

Umi Nazrah said...

salam singgah. sungguh perit sakit tekak, apatah lagi sampai takda suara terus. memang mencabar -_-

Al Kisah said...

time panas macam ni better pergi main ice skating..

Mime MF said...

aiseh menangis tgk ABC ditu...:D

Akif Imtiyaz said...

Wahh aiskrimtu nampak sedapp

white lily said...

alahaiii, menyelerakan. dapat pula waktu cuaca hot hot gini, perhhh! heaven.

mujahidah maisarah said...

abc pink. uniknya

Mazni Munawar said...

cuaca sekarang panas gila. haritu pun kitorang beli ice cream tpi habis dlm masa 2 hari. nampak sgt tak tahan :p

azreen raub said...

Pergghh..memang terliur la tengok ABC tu..

Hafiza AizZawa said...

Kak Fiza pun dua hari nie makan eskrim jer.. panas kan cuaca sekarang nie.. comel je ngk miza..

Tashira Sha said...

time cuaca panas ni kite mmng selalu dok makan aiskrim hihi