12 June 2014

projek malam khamis


assalamulaikum ^ ^

tengah layan kilauan emas semalam aku ada buat satu projek.hahahaa.tak pernah-pernah aku layan kilauan emas taw.layan pun sejak episod akhir minggu lepas tu je pun -..-.aku layan dua episod je..hihiii!

ni projek menghias bilik (konon) yang dah lama tertangguh.sejak minggu lepas dah nak buat tapi asyik malas je.biasala budak ni..ekekee.aku suka tengok dalam youtube orang-orang mat salleh ni hias bilik dorang.cantiknya..bagai langit ngan bumi compare dengan bilik aku.sedih.

projek malam khamis aku aku nak hias dinding dengan gambar-gambar..hahaa!tak taw la nak letak name ap.LOL:p


mula-mula aku edit gambar dengan app candycamera.aku nak letak frame dekat gambar aku.baru ada seri sikit.hahaa.lepas tu potong la.potong dengan penuh hati-hati.kang bengkok sikit tak lawaaa..

aku print 12 gambar je.tak larat nak edit banyak-banyak gambar.lagipun bilik aku kecik je.banyak-banyak bukan muat pun nak letak nya..sikit-sikit cukupla.ngee~


ni la serba serbi barang yang aku guna.bukan susah pun.yang penyepit tu mesti penyepit kayu sebab kalau guna penyepit plastik tu cam ada yang tak kena je -_-''.penyepit tu aku beli dekat kedai dua ringgit ada 48 bijik.murah bah!!

yang love tu aku print sebab.....aeh...baca dulu sampai habis..ngehngeh ^ ^


mula-mula aku ukur benang tu.lepas tu potong.hahaahaa..tu pun aku nak bagitaw :P


lepas tu aku buh siap-siap gambar tu.senang sikit kan.kang tak dela nak terjengket-jengket bila nak dah lekat benang kat dinding.hihiii.oh ye!aku letak sekali doublesided dekat hujung benang tu.

haaa..yang love tadi tu,kan bila kita lekat.nampak buruk kan doublesided tu kat situ.so aku gunting bentuk love tu lekat kat doublesided tadi..camni haa...


haaa..camtula..sebelum selepas..hahaa..nampak tak gagahnya aku nak tunjuk kat korang.bersemangat waja betul aku ni..ngee!

dekat dinding aku letak dua je..aku buat tiga tapi satu lagi aku letak dekat pintu bilik air dalam bilik aku tu.nampak la hidup sikit pintu tu.bhahaa.baru semangat bangun pagi nak masuk bilik air kan nampak muka sendiri dah...hahahaa


kat pintu bilik air..mihmihmih


berseri sikit aku rasa bilik aku ni.haha..tapi kalau datang malas tahap gila babeng tu.semak macam mana pun bilik.lantak p kat hang la bilik.ada aku kesah kau semak ke tak.gitu sekali..teruk betul..

hmmm..lepas ni nak buat ap plak dekat bilik aku ni..hahaa.rasa best plak duk buat benda2 ala-ala bajet comel camtu..hihii

k la,have a nice day korang :)


13 comments:

Kisah Si Dairy said...

kreatif sangat

Niena Reen said...

Wah2, makin comel le bilik kak mirza ya! Hehehe, saya punya bilik pulak tak ada apa2. Malas lak nak hias2 walaupun suka tengok bilik comel2! :D

Niena Reen said...

Wah2, makin comel le bilik kak mirza ya! Hehehe, saya punya bilik pulak tak ada apa2. Malas lak nak hias2 walaupun suka tengok bilik comel2! :D

Khamsi Abdullah said...

Comel..tp klu boleh cuba elak sangkut gambar tu kat tengah2..

Normi Nieza said...

kreatif..:)

aiman mania said...

jap ag..up entry pasal bilik plak ye.buat compare antara bilik sebelum dihias dgn selepas dihias..hoohoohoohoohohh :D
good luck !

Tashira Sha said...

huuu sepp kak kite pun ada buat macam ni hihi cantik jee

Lieya Von Jay said...

comel2. best gak sekali skala menghias bilik :)

Cikgu Norazimah said...

kreatifnyer ! kalau tengah rajin, buat jer apa yang patut ;)

Hafiza AizZawa said...

cantiknye bilik miza.. penuh gambar2 kenangan..

Annyss Aleeya said...

kreatif. rajin pulak tu hias bilik. :)

Cik Puan said...

Satu bende je cik nak cakap kat sini..miza mmg kreatif nohhhhhh....
Tringat masa cik muda2 dulu..masih bujang..suke lekat2 benda comei kat dinding...ade2 je idea nak hias bilik tu...tp bila dah kawen,99% berubah..kikiki

Sya Mimie said...

Rjinnya cik adik sorang ni..klau akk mlas nk buat.. Heehe