9 June 2014

liebster awards: permata biru dan ieyla


assalamualaikum salam isnin !

hahaaaa,pertama sekali gelak dekat diri sendiri dulu sebab kena tag sebulan yang lepas dah tapi bulan ni baru nak buat entry.aduhh,maaf bangat..ngee~

kali ni dapat tag dari permata biru dengan ieyla



S.O.A.L.A.N dari permata biru

1)cerita ringkas pasal diri anda

seorang gadis yang selalu menjadi bidan kepada kucing.LOL
hehee.miza anak kedua dari empat,tengah menganggur sebab nak keje malas..insyAllah kalau ada rezeki bulan 9 ni nanti masuk la u..amin ^ ^

2)sebab berblogging

saje suke suke je..dari duk melangut baik baca blog korang yang best tu kan :D

3)pekerjaan anda

P.E.N.G.A.N.G.G.U.R

4)asal dan tempat tinggal sekarang

dekat KUALA KANGSAR,sape nak datang sini contact2 la..hehee :p

5)tempat menarik yang pernah lawati

apa ekk,hehee.rasanya langkawi kot.hahaa.tapikan tu tujuh tahun lepas..pastu tak pegi pegi dah T-T

6)umur

20 tahun,still young2 lagi gituuuu..hihihihiiii

7)warna kegemaran

merah jambu a.k.a P.I.N.K !!

8)komen tentang blog ini

comelnya kekasih hati dekat blog tu..hehee..sengih kemain..!
boleh tak komen tu..hehehee

9)apa yang menarik minat untuk datang ke blog

miza tak suka baca buku tapi miza suka baca blog..jadi apa yang miza suka adalah....bila datang blog permata biru..boleh upkan sikit ilmu pengetahuan mirza..kan ^_^

10)penambah baikan,cadangan

mmm..apa ekk..sebab blog miza pun banyak kekurangan..jadi miza pun tak taw apa
kena tambah baikan..so far miza tengok ok je..cewaah..hehee :p


S.O.A.L.A.N dari ieyla

1)sejak bila ada blog dan apa yang mendorong anda untuk mula membuat blog?

sejak penghujung tahun 2012..cikgu bi yang suruh buat..hehee..kalau tak..memang tak de la blog ni..ngeee!

2)favourite social media

mestila blog!yang lain...biase biase je...
hahaaa

3)pandangan family dan kawan tentang blog ni

mmmm..ok je kot..hahaa..kadang2 dorang baca jugak..pendek kata semua nya no problem! ^ ^

4)keistimewaan tentang diri yang ramai tak tahu

apa ekk..hahaa..miza sendiri pun tak taw...mmmm jap pk >_<
haaa!miza boleh taw kalau kucing tu mengandung ke tak even dia tak nampak macam ngandung pun.hahaaa..keistimewaan ke tu?? :PP

tapi betul taw..tak tipu ni..hahahaa

5)konsep perkahwinan yang diidamkan

nak ala-ala vintage sebenarnya...
putih putih campur pink camtu..ohmyyy!
*berangan*

6)minat fashion,fashion yang macam mana,sumber inspirasi feshion

suka la tengok style hijabista sekarang ni,cantik sangat!

7)kalau diberi pilihan melancong di luar negara,negara mana yang dipilih?

itali!hahaa..sebab nak shopping banyak2!
sape sudi sponsorrrrr..ngee

8)perkara paling anda fobia

nak pegang kipas yang jenis kipas kaki tu kan.takut jari masuk dalam kipas..pernah kot..nasib tak putus jari ni..hahaa

9)genre lagu yang disukai

miza suka lagu bi la..best sangat
"do you want to build a snowman...~~~~!"
acececeeee..hehee

10)tempat lepak paling best

atas katil dalam bilik sambil layan utube -..-

11)dah kawin blom

blom ^_^
pat taun lagi kot..hahaa...amin......:P


dah habiss..fuhhh..lega..selesai hutang entry blog ni.. ^_^
have a nice day :)

6 comments:

Khai♥Rin : anies said...

bidan kucing? ;-)

Hafiza AizZawa said...

Kak Fiza pun suke lagu cite frozen.. comel giler.. hihi

Tashira Sha said...

awalnya akak nak kahwin :P Lol haha

Cikgu Norazimah said...

sama mcm kawan CN, sbb suka sgt pink, wedding pun kaler pink ! mmg comel tema sakura ;)

Nor Salmi said...

Orang Kuala Kangsar ye.. Pernah sekali ke sana..

Sya Mimie said...

Akk pun kna tag jgk.. Ntah bila nk buat.. Hehe