18 June 2014

FLORIA 2014 : lot of pics


assalamualaikum :)

sebelum ni pernah terbaca dekat blog orang lain pasal floria ni.nampak best la sebab banyak gila bunga-bunga.aku memang suka bunga-bunga ni.bunga-bunga warna warni.cantik gila lah ^ ^

baru-baru ni pegi melawat adik dekat usim,lepas tu tido dekat rumah sedara dekat putrajaya.alang-alang dah ada dekat putrajaya tu,sedara ajak pegi floria..dah dekat sangat dah.sebelum ni tak pernah pegi pun floria ni..hihiii

jom layan gambar yang banyak gedebak gedebuk ni:D



pintu masuk


but pun boleh buat pasu bunga,kreatif sungguh T-T

kawasan dia luas gila..part yang aku paling suka bila dorang buat macam taman kecik-kecik.comel gila.bila tengok siapa yang buat taman tu,ada budak sekolah menengah.sekolah rendah pun ada.wowo!setiap taman yang ada tu macam ada tema dia masing-masing.




cantik sangat kan!aku suka yang batu warna-warni tu.nampak ala-ala english style.buat satu kat rumah jom..hahaa...cam rajin sangat.lol





satu cara senang dapat pahala adalah apabila kita melihat keindahan ciptaannya ^ ^


aeh,besilat pulak tengah-tengah ni.hahaa


kreatifnya orang-orang ni..tsskk T-T
sebab warna backgroud sama ngan baju,posing sikit sebagai kenangan..lalalaa


aku paling suka yang ni,comel sangat..warna warni.



masa tengah jalan tu,nampak pulak monyet ni.kecik je dia..hahaa.pakai pampers..pampers pun cenonek je..haha..masa pegang dia..monyet ni gigit tangan tapi apa pun tak rasa.kucing aku gigit lagi sakit..hahaa.ramai orang kerumun kat dia.




dekat aku tak nak duk diam..kat abah mau pulak duk diam..monyet betina kot ni..bahahahaa

sebenarnya luas lagi kawasan dia yang aku tak pegi.tapi sebab masa tu hari ahad,nak balik umah hari tu jugak..lepas tu dah panas terik.tak larat dah aku,papepun,best gila! ^ ^


tu jela..hahaa.oh ye..sori lama tak jenguk blog korang sebab balik kl ni aku tak berapa sihat.demam pulak.hehee.nanti aku datang :)

have a nice day

15 comments:

Teena Tna said...

Ahaha, baru malam tadi pujuk my ayah pergi sini. Cakap best laa, lawa laa, tak pernah pergi laa. Ayah pun macam dah termakan pujuk rayu kite, hihi. Tengok jadi ke tak weekend ni.

Norhasniza Khalid said...

Suka Sufi tengok gambar Ni dear..

Cik Puan said...

Ya Allah..cantik nyeee!!kreatif sangat org yg buat flora ne...cik pon suke tengok bunga2 lagi2 yg kalerfull..blinkkkkk2 mate cik...kikikiki...
Ape2 pon miza pun comei d situ.

Naniey Jemiey said...

memang cantik..nak sangat pergi..tapi tak kesempatan sebab kerja..tgulah hujung minggu nie macam mana..kalau pergi malam lagi cantik dik..lampu lip lap lip lap..akeke

Lieya Yaya :) said...

YA Allah cantik sangat . kreatif sgt :D

Anizz Annisa said...

cantiknyee semua bunga2 tu termasuk la model tu..ehh..hahahah... semoga cepat sembuh mirza.. :)

Lieya Von Jay said...

comel nya bunga2 dan dekorasi kat sini. hari tu ada pegi putrajaya tapi xsempat nak pergi floria . ada lagi ka?

mirza syazwina said...

yeke mama..hehe..bawak sufi datang sini mama..mesti lagi suka dia..heehee :D

mirza syazwina said...

ada lagi kak lieya..sampai hari ahad ni kot tak silap la..hehee
pegi la kak lieya,best taw :D

Niena Reen said...

Wahhh... Colourful habis! Suka saya tengok! Mesti sejuk ja mata bila pandang bunga2 semua tu kan! :D

Hafiza AizZawa said...

Kak Fiza dah rancang ngn hubby nak g sabtu nie..

mujahidah maisarah said...

subhanallah.
cantiknye

Harith Iskandar said...

xpernah pergi lagi mana2 floria sekalipun..tingin jugak.mybe blom smpai 'seru' kottt :)

Sya Mimie said...

Ya allah.. Cantiknya tempat tu.. Akk suka sngt dgn bunga3 ni.. Geram tgk.. Rasa tenang je bila tgk...

Cikgu Norazimah said...

dari mggu lpas pujuk encik suami ke sini, tapi tak berkesempatan lagi,,waaa