7 April 2014

mimipi menjadi kenyataan


assalamualaikum


tajuk sudah umpama seperti kisah dongeng zaman dulu kala.bak puteri menunggu prince charming yang datang menyelamatkannya umpama mimpi menjadi kenyataan.dalam hal aku ni,ia jauh berbeza dengan kisah puteri itu tadi. tetapi terdapat juga watak puteri dan prince charming iaitu aku sebagai puteri dan abah sebagai prince charming.ekeke..

jadi hari jumaat hari tu pergi mydin ipoh.ekceli nak buat ic baru.gambar aku nampak tembam sangat kot.wuhuhuu.malu itew.jadi dekat dengan tempat buat ic tu ada mydin.so alang-alang abah nak pegi tebuk lubang untuk bola bowling.

sebelum ni selalu la jugak main bowling kat situ.tu pun kalau ada masa.kalau tak de memang tak dela nak main bowling.dah la sekarang ni kolam renang kuala kangsar tengah tutup sebab tengah baik.tak dapatla itew nak pegi berenang pulak makan betimbunla itew punye lemak -...-


dasatnya sampai pecah...

tu dalam tempat bowling tu.lepas tu itew tengok-tengok la bola.sebenarnya dah lama dah abah nak beli bola bowling.itew sebelum dapat bola baru itew main tangan kiri walaupun sebenarnya bukan kidal.tapi tak nak bagitaw kenapa.biala ia menjadi misteriii...aeh?walaupun main tangan kiri ingat tak de strike keww hahh?.

pilih-pilih bola.aiseii tak de warna pink la..hakhak.sian abang yang jaga kedai tu g bukak kotak bola yang baru kot-kot ada warna pink.selain warna pink tu aku nak merah tapi masalahnya berat beno la pulak dah.tak jadi la.jadi aku ambik warna perpel.berat 11.6 pound


tengah tebuk lubang bola itew
go perak go perak!!

aku hanya ikutkan aje dia suh buat apa.aku buat.suh angkat jari tu aku ikut ajelahh.janji itew dapat bola baru lepas tu boleh main dengan tangan kanan.hikhik


masa abang tadi tu tengah duk tebuk lubang.kan bunyi bising jadi itew telah amik kesempatan tu untuk tangkap gambar dalam tu.kang kalau dia perasan segan pulak itew.macam orang desperate jumpa kedai bowling pulak kan -..-


ni la bola yang itew nak,tapi berat bebeno la aiih..tak mampu itew nak angkat.*owh,gedik sungguh


lepas bola dah siap semua,kitorang main dua game.tapi abang tadi tu pun tengok sama..sebab nak tengok ok ke dak bola tu bila aku main.mula-mula tu jari itew sakit lepas tu dia ajust cane tak taw okey dah.good service!thankyou! ^ ^


jadi ini la bola bowling kesayangan itew.terima kasih my prince charming abah sebab dah selamatkan puteri nya dari asek bermain bowling dengan tangan kiri aje.tapi aku dah boleh main dengan dua-dua tangan.dua-dua dah biasa.no hal..hikhik

have a nice day :)


7 comments:

Niena Reen said...

Cun arh colour dua2 bola bowling tu! Best letew dapat bola bowling baru! Lepas ni lagi semangat nak main kan.. Hihi. Selamat bermain.. :D

Jia Rizaira said...

Lama tak main boling ni....

Hafiza AizZawa said...

ade bola sendiri ek.. mst pro nie..

Cik Puan said...

wooowwoooo...nak intrview siket??
"Ape kah perasaan anda bila dah setat bermain bowling dengan tangan kanan?" ok tak payah jawab...mihmihmih...
Cik rase lah cik..cik tahu lah nape miza gune tangan kiri ketika bermain bowling (cehhhhhh....ayat skema "ketika")

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak tak suka main bowling sebab selalu main asyik masuk longkang je.. hihi.. comel bola bowling miza.. :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

klik-klik tabung miza juga.. semuanya downy.. :D

mirza syazwina said...

cik : hahahaa,seronok exited kemain..hahaa :pp