8 April 2014

happiness is...



assalamualaikum korang :)



benda ni aku share kat facebook..hihii

masa dekat kedai makan... :

mirza : abah!abah!tengok ni! (tunjuk gambar atas tu)

abah : apa tu??tak nampak..nampak happiness jee...hihii

mirza : eeiii.... (lepas tu aku baca apa dekat gambar tu)

abah : maksudnya apa?? hahahahaa

mirza : krik..krik...krikk -...-  (translate pulak dalam bahasa melayu)

abah : uiishhh..!!kecik dulu boleh laa.ni dah besaq tak larat dah,patah pinggang (abah kite orang penang)

mirza : taw la ija gemokkk..kuwakuwakuwa

aku memang semua benda aku nak tunjuk dengan aku nak bagitaw dekat mama dengan abah.
walaupun benda ntah pape takat berat turun 100 gram je pun.kecoh bagitaw kat abah sengih2 macam ringan sangat..buang ayaq besaq bape kali pun nak bgitaw..tak senonoh betol punya anak.dah tu muka eksaited plak tu(sampai sekarang plak tu)...ya rabbi.. - -''

memang teringat time abah duk angkat kalau tido dulu.lepas tu sengaja pura2 tido sebab nak kena angkat.malas nak bangkit bagun jalan sendirik..hikhikk

p/s : kalau la berat ni haa ringan cam dulu *mustahil



19 comments:

wafacw said...

hahahaha... anak manja la ni... saya anak setakat darjah dua tu gagah lagi angkat dah darjah tiga... memang kejut jugak suruh jalan sendiri hahahaaha.... :P

Niena Reen said...

Betul! Setuju! Memang syok bila tidoq bangkit2 ada kat ataih katil. Hahaha... Kalau sekarang ni macam dulu mesti best kens?? :D

Khairul Bariah said...

nti dah ada suami suruh abg angkatkan hihi :)

Lieya Yaya :) said...

hahaha .samala kita mirza , kecik2 suka btl kalau dah tidoq2 taw2 ada ats katil . haha . heaven sgt . hehe

QasehnyaRania said...

mesti anak manja kan :)penang belah pulau atau sebelah sini

puteri airyn said...

Dah besar mana larat abah Mirza tu dukung lagi.. hehehe.. comey n manja.. :)

Aisyah Az said...

teringat waktu kecik2 dlu.. ayah selalu heret masuk bilik. pagi2 je tgk dah ada atas katil.. rindunyaa zaman tu ~

Aisyah Az said...

teringat waktu kecik2 dlu.. ayah selalu heret masuk bilik. pagi2 je tgk dah ada atas katil.. rindunyaa zaman tu ~

mirza syazwina said...

niena : kan..hahaa..syok gila..sekarang dah berat,tak larat dah..aiyoo..hihiii

mirza syazwina said...

QasehnyaRania : abah duk dekat bukit mertajam..hihii ^_^

Cik Puan said...

kahkahkah...skrang dah berat ne kene heret je lah ya miza..tak boleh dah angkat2....

msredcheesecake said...

pas ni swoh hasben lak angkat...hheee

diana said...

OOo..dok penang ke?/kat mana??

mirza syazwina said...

diana : tak duk penang,duk kuala kangsar perak..hihii
abah yang asal penang,bukit mertajam ^_^ ^_^

Bahrain said...

Aku pun dah tak ingat dulu pernah kena angkat ke tak semasa tidur..haha

Huny eda said...

ahaha.teringat zaman kecil dliu..ura2 tdur supaya kena angkat..hahaha..punya malas berjalan

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kasih sayang ayah.. tiba-tiba teringat kat arwah ayah akak.. masa tu akak pandai panjat pokok, tapi nak turun takut.. sampai menangis, last sekali arwah ayah yang panjat pokok tu turunkan akak.. hehe.. nak pergi sekolah pun sama juga, saja je buat-buat malas bangun sebab nak ayah dukung.. kini semuanya tinggal kenangan..

ezyra daniel said...

sama la..dulu pon malas je nak bangun so pura2 tdo so biar ayah angkat haha..
klik 2x huhu

Aminin said...

amboi bukan maen lagi yer.. Anak ayah ni..hahaha...