6 April 2014

episod 1 : idea kiut hias dinding bilik


assalamualaikum :)

disebabkan sekarang ni aku tengah menganggur,nak beli barang yang tak berapa penting tu memang aku kena pikir dua tiga kali gak la sebab duit tak masyuk maa.kalau dulu bleh gak aku guna lebih-lebih duit belanja pastu beli barang yang hanya cantik pada mata tapi bila balik umah entah ke mana aku letak.

yang paling banyak beli aksesori la tapi bukan pakai pun.ada yang buat hiasan ada yang hilang entah ke mana.bawah katil mungkin..bhahahaa.

jadi,bila aku tengok youtube dorang hias bilik beli2 benda2 untuk hias tu dekat kedai.aiseyy..gua mana ada duit doh nak beli.baik gua guna duit tu buat beli baju.memang dah lama dah pendam hati nak hias bilik.sebab bilik aku tu kosong mosong.takat dinding warna ping mak ngah jela...

jadi aku nak ajar satu benda terutamanya untuk gegirl,boboi pun boleh jugak ikut kalau nak,hihii.
bendanya simple bapak gila tak taw nak cakap la.


turuturuturuuututu!!

ini je yang korang kena ada,RILAKUMA.sapa suka.aku bese2 je,kakak aku suka la..tapi aku ambik rilakuma ni sebab dia kiut kan.

caranya senang je...potong belah mata dengan mulut dia tu..badan dia campak dalam tong sampah..buang jauh-jauh.


1)potong macam tu,lepas tu ada dua optinal..

2)aku nak menarik sikit nampak,aku letak gliter dekat bahagian warna hitam tu,lip lap lip lap lip laap lip lap lip lap lip lap....k cukup


pewiitttt!!
senang kan,tempek je gam pastu letak dekat dinding.aku buat satu je.kalau korang nak buat dua tiga pun no hal girllzz..

aeh??ap?tak nampak lip lap lip la??*ceh poyo


nahh,glamorr tak iollsnya dinding..hihii

dah tunggu apa lagi,g la print cepat gambar rilakuma.tak yang cari meh aku bagi kat korang.save image..print lekaihh

kot sape2 lagi suka domo plak ^_^



jangan lupa buat taw,kalau tak rugi je aku buat entry ni..sobssobs!!

okay semua,have a nice day ^_^

p/s: tunggula episod 2 plak,kahkah 

p/s 2: baru aku perasan,aku letak tebalik mulut dia -..-''


13 comments:

Sweethoneybelle said...

kreatif n rajin la adik sorang ni . . hehehe :p

puteri airyn said...

RILAKUMA warna pink.. hehehe.. cumel..

Aisyah Az said...

aloloo.. kretipnya dia.. nak try buat jgk.. my wall is in green.. character apa yg sesuai nak tempek ea?

Niena Reen said...

Ohohoiiii.... MEmang so cute muteee.. Suka iolls tengok! Memang seronok kalau tengok dalam youtube orang dok hias bilik lawo2.

Tashira Sha said...

hee great idea! thanks.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kreatifnya miza.. comel je hasilnya..

shoubox miza offline, menabung ford, churp2, ford.. :D

Hafiza AizZawa said...

hehe.. kiut dan simple nak buat kan... comel2

mirza syazwina said...

aisyah : warna hijau ae..rilakuma ni pun comel apa..sesuai jee dengan warna hijau..kan kan..heheee

hainom OKje said...

Kreatif jugak idea tu Wina...emmm...tapi masalahnya dinding bilik lum cat balik....kalau gunting kertas hitam pun ok gak jimat sikit cost hehe

hainom OKje said...

Kreatif jugak idea tu Wina...emmm...tapi masalahnya dinding bilik lum cat balik....kalau gunting kertas hitam pun ok gak jimat sikit cost hehe

hainom OKje said...

Kreatif jugak idea tu Wina...emmm...tapi masalahnya dinding bilik lum cat balik....kalau gunting kertas hitam pun ok gak jimat sikit cost hehe

msredcheesecake said...

kiut... tapi akk maleh nak buat

Cik Puan said...

dulu2 cikpon suke lekat2 cenggini kat dinding...tapi beli yang dah siap sedia....tapi tu mase belom kawen..dah kawen ne nak buat untuk bilik baby je lah..kalau bilik cik...kang termuntah MIL cik...hahaha