7 March 2014

yang hampir dengan Allah


assalamulaikum :)

di dalam sujud Rasulullah pernah bersabda iaitu perbanyakkan la doa ketika sujud kerana waktu sujudla seorang hamba Allah itu hampir dengan penciptanya

sempurnakanla sujudmu,jangan membentangkan kedua siku mu seperti anjing tidur

apabila manusia solat,berpuluh-puluh iblis akan datang menggoda,ada juga yang duduk dia belakang badan supaya orang yang tengah sujud tu tak akan sujud lama taupun merasa penat (patotla kadang-kadang rasa malas dengan tak larat je..hmmm)

mari sama-sama kita usaha untuk berubah,jangan bagi encik setan goda-goda kita..tak mooo okay ^ ^


salam jumaat :')


10 comments:

Sweethoneybelle said...

memang pon kadang2 time smyang tu la mula rsa gatal2 kat muka . . masa tak smyng tak rsa pon . . nampak sngat kan permainan syaitan nirrojim ni . . huh !

Mazni Munawar said...

nice sharing :) sama-samalah kita menuju ke arah yg lebih baik

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

terima kasih di atas peringatan ini miza.. semoga kita semua hampir dengan Allah selalu..

Bahrain said...

Peringatan untuk kita semua. INSYA ALLAH, dipermudahkan urusan untuk melakukan kebaikan.

Cik Puan said...

Salam jumaat mirza...
Semoga setiap ibadat kita di terima Allah..

Aisyah azizon said...

trima kasih atas peringatan nya =) huhu

Niena Reen said...

Huih, syaitan tu memang macam2 dibuatnya supaya kita ni tak selesa nak beribadat. Ada saja cara dia. haih!

Zamani Abe said...

thanks sb ingatkan :))

Zizie Zack said...

dan solatlah kamu seperti mana Rasulullah S.A.W menunaikan solat.. itu yang petunjuk yang terbaik.. bagaimana? bertanyalah kepada para ulamak bagaimana Rasulullah S.A.W menunaikan solatnya.

Mime MF said...

oh baru tau....insyaAllah sama2 kita sempurankan sujud kita..mendekati Pencipta kita