24 March 2014

trip to : pulau pangkor , teluk batik


assalamualaikum:)

rasanya dah berapa tahun dah aku tak pegi pulau pangkor.tapi teluk batik aku selalu pegi sebab umah sedare dekat situ je.walaupun macam tu,aku dah lama tak mandi laut.tak ingat dah bila last..rasanya lepas 2004 aku tak mandi laut dah kot.sebab mama tak bagi.fobia tengok tsunami.hari tu,cuti hujung minggu kami pegi pulau pangkor dengan teluk batik.hanya bertiga :)

kalau nak pegi seberang sana iaitu pulau pangkor mesti naik bot.ya ampun,aku memang tak boleh naik bot tu sejak dari dulu lagi.pening gila kepala rasa nak muntah.terpaksa la sumbat earfon dalam telinga pasang lagu volume paling tinggi.baru kurang sikit..


masa kat jeti :)


timing yang bagus,dan2 snap keluar word pangkor kat belakang.mehmeh


masa dalam bot,cantik kan..!


kami duk kat sini,pangkor holiday resort
lepas tu petang2 tu kitorang g berenang kat kolam dia,best!sebab hanya kami bertiga je..wahahaa




subhanallah,cantiknya :')


mama abah 

kami sampai petang jumaat,esoknya dalam koi dua balik dah..ekceli tak buat pape pun..just tengok pemandangan dekat situ.kalau dekat tepi2 jalan penuh je orang yang sewa moto dengan basikal.sehari rm15 kot tak silap.hikhik


kite nak bla dah..


kau dah kenape budakk -_________-


seterusnya!lepas balik pangkor terus cari hotel ni nama pa ntah

owh ye!kolam yang beso kat depan tu masuk kena bayar.kolam hotel ni yang seciput kat bawah tu


nak turun bawah mandi woooo!


cik ija dan puan zizah



kau dah kenapa budakk (2) -_________-


ni tempat yang depan hotel aku duk tu.dah kali kedua dah aku masuk sini..
tempat ni tak la segah sunway legun dengan lost word..
tapi boleh la kalau nak seronok-seronok..wihihihii

gambar gua turun gelongsor dekat hujung tu ada je,tapi segan la aihh..burok benooo..wahahaa!



ni je satu2nya kolam yang dalam,yang lain tu semua takat betih aku je..
tapi ni kolam air masin..kira air laut la.wekkkk!masin!

kalau dekat teluk batik nak shooping ikan bilih ke,sotong kering ke,elok benaa le tu datang sini.tak de gambar la yang tu..sebab aku selalu datang malaih nak tangkap gambar dah.

have a nice day!

14 comments:

Teena Tna said...

Haha. Same! Aritu pun baru jer lepas pergi pangkor.

Mazni Munawar said...

cantik teluk batik ni, tak pernah pegi sini lagi. mak akak comellah :D

Budu Bilis said...

Wah bestnya... Budu selalu gak p bercuti di sana. Memang best walaupun kebersihan tu kekadang kurang memuaskan tapi untuk tenangkan fikiran. Insya ALLAH...

Sobri Yaacob said...

cantik view pangkor..teringat memory pergi sana..he..he.. bila tgk gambar ni :P

Nur Inani said...

syoknya dapat bercuti :D

Cik Puan said...

Seronok nye mirza...sepatot nye mirza dok umah je...biokan lah mak ayah mirza tu g detim...alahaiiiii...
ape2 pon best wooooo.....puas lah mirza mandi manda kansssss....

Sweethoneybelle said...

ala bestnye pergi pangkor . . kak muni tak penah sampai sana lagi tao ! hahaha . . hope one i'll reach there :)

Niena Reen said...

Alahai seronoknya jejalan bertiga dengan parents. Kak mirza cute ja dengan parents yang sweet. Ihiiii!! XD

Pykaa Pdott said...

Cantiknye . Teringin nak ke sana jugak tak pnah lagi jejak kaki kat sana . :D

Ida Scripters said...

Bestnyaaaa dapat jalan2

Vanessa Ricky said...

Best kot dpt jalan2.. Huhu. Dan paling best, with parents.. :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

dah lama akak tak pergi ke pulau pangkor tu miza.. last sekali rasanya tahun 2006 dulu.. cantiknya mama miza.. :D

Akeyla Azmi said...

kyaaaaaaaaaa bestnyaaa so pretty lah kak mirza kita ni :p hihihihi <3
happy holidayyyyyy sissss hihihi <3333

dilaella Ella said...

bestnya jalan-jalan, cantik pemandangan di pulau pangkor :)