3 March 2014

lipstick jadi blusher


assalamualaikum :)

kalau nak ikutkan dulu-dulu aku bukanla suka sangat pakai blusher tapi stat tahun lepas kot rasa macam suka pakai blusher sebab nampak kawai kawai camtu kan.ahaks.blusher yang aku beli time aku form five pun still ada lagi sampai sekarang.tak habis-habis lagi.pastu beli baru lagi..aishhh...

tapi aku try guna lipstick sebagai blusher..siapa pernah dengar cara ni..femes taw..rasanya ramai jugak yang guna cara ni taw.lagipun menarik apa kan ^ ^


hari tu teman mama pegi guardian sebab mama nak beli ubat.aku pun mintak kat mama nak beli lipstick ni sebab warna dia cantik.pink pink gituuuu.lipstick silkygirl,nama dia hot fuchsia kod 12 :)

cara dia mudah je,calit sikit lipstick kat pipi pastu sapu pakai tangan bagi sekata..


maafla muka cam pelik siket..hikhik..tapi apa yang aku sangat suka bila pakai ni serius nampak natural sangat kan.nampak pipi cam kemerah merahan pink camtu.mula-mula saja je try cara ni,rupanya memang best..korang pun patut cuba ^ ^

have a nice day :)


14 comments:

msredcheesecake said...

akk pernah trytapi takleh la sbb muka berminyak

NARDtheNERD said...

pakai bronzer ngan blusher lagi canti. glamourous. hihi.

Lieya Von Jay said...

hai miza.. kak pon guna lipstick gak utk jadi blusher.. :) guna yang skin food punya .. memang best sangat2 ..

timm_bill said...

ade jugk tgk org bgi tips guna lipstik..tpi blum penh cuba..hehe..

Cik Puan said...

hahhhhhh....2in1...mase dulu2 pon mase skolah cik suke pakai blusher dri lipstik ne..tp skrang dah kureng dah cik gune blusher ne..

Mime MF said...

belum pernah try lg lipstick jd blusher...must try later..hihi

Danee said...

hehe. dah selalu guna life hack ni :) lip tint pon boleh jadi blusher jugak :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. menarik tu miza.. akak pernah mencuba guna lipstick tu masa zaman remaja dulu.. sekarang akak dah tak pakai blusher sebab kulit jadi gatal/sensitif.. krim pun safi je yang boleh masuk dengan kulit akak..

Hafiza AizZawa said...

selalu jugak buat cm tu.. hehe...

Sweethoneybelle said...

haah la nampak pinkish gitu pipi dya . comel ! :)

Wan Maruzen Wan Husain said...

pernah wat dulu...hahaha

Sya Mimie said...

sekarang ni dah rmai orang buat gitu dik.. senang..hehe..
tp akk ni xreti pula nak bermakeup2..nak2 time prgnt ni..malas..haha

dilaella Ella said...

akak pun suka pakai blusher, tapi tak pernah cuba guna lipstik..menarik ni :)

caca chomot said...

waaa..mcm best je....kne ltak dlm list must try nih...xpnh g cuba wat cm2,biasanya failed bab2 make up nih..hehehehe