6 March 2014

doktor cakap adik aku perempuan tapi sebenarnya...


hello peeps!

selalu pikir macam mana rasanya jadi anak tunggal.best tak?mesti apa yang dia nak semua mak dengan ayah bagi kan.mewah gitu.lepas tu selalu pikir macam mana rasanya ada abang..mesti best kan,boleh protect adik dia..hikhik.lagi selalu pikir cane rasanya ada kembar lagi-lagi kembar laki perempuan,mesti sweet sangat!*nak anak kembar laki perempuan jugak...

kalau aku,aku ada empat beradik..kakak..adik perempuan sorang,adik laki sorang.kira macam adik laki aku ni anak mama la..manja tambah poyo sikit.bhaha.masa kecik dulu tengok kakak dia pakai tudung,dia nangis-nangis nak pakai tudung.lepas tu tak boleh tengok mama pegang baby lain..merajuk...lepas tu kalau merajuk mesti masuk bilik tutup pintu kuat-kuat..sampai kadang-kadang bilik aku pun dia masuk..nak merajuk masukla bilik sendiri -__-

mama ngan abah dulu ada cita,masa mama mengandungkan adik laki aku ni..pegi scan..doktor cakap perempuan,okay maksudnya anak mama dengan abah semua perempuan la ni.setiap kali pegi scan doktor akan cakap...

"ni dapat kakak lagi la ni.."

sampaikan dah sarat pun,dah nak keluar pun tetap doktor cakap adik aku tu perempuan.aku tak tahu la sama ada mungkin mama teringin nak anak laki kot tup tup keluar keluar..aeh..laki pulak dah..hikhik..mungkin ni semua kuasa Allah kan.mungkin hati seorang ibu tu nak sangat anak lelaki.tak kan la doktor salah pulak kan sebab setiap kali scan akan cakap perempuan..jadi..adik-beradik aku tiga perempuan sorang laki..so sekarang dah form five dah dia,sekarang dekat mrsm taiping

uiishh,sampai pampess pun nampak..

selalu cakap kat dia,

asal masa kecik comei je bila dah besar tak hensem..bhaha!




sumpah poyo 



walaupun kakak selalu marah-marah ajim,hohohoo!*garang..tapi kakak sentiasa sayang ajim taw.(kalau dia baca sah dia gelak guling-guling ni -___-).

haveaniceday:)


17 comments:

Aisyah azizon said...

kalau adik akak baca ni, mesti terharu nau dia. waktu kecik comel, dah besar makin hensem lahh. u're a lucky sister ^^

Farah Waheda Wahid said...

akak anak tunggal dan sebenarnya hakikat, jadi anak tunggal tak semua spoilt atau dapat apa yang kita nak... mama dengan papa akak ajar akak kalau nak sesuatu tu berusaha sampai dapat... ^_^... comel adik tu... *_^

Wan Maruzen Wan Husain said...

mesti manje tu.....lelaki sorang..

Sya Mimie said...

alaa, alaa, alaaa.. sweet la kakak dia.. siap korek album lama ni tempek gmbar adik masa kecik2..hehehe

NARDtheNERD said...

anak tunggal.. xde feeling pape pun. hehe.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comel je gambar masa kecil dulu.. akak takde adik lelaki.. adik akak seorang je perempuan..

dilaella Ella said...

comel adik mirza, mesti dia terharu kalau baca ni.. akak ada 3 adik lelaki..:)

Lieya Von Jay said...

muka nak sama la sikit2. kak xleh bayang kalo jadi anak tunggal .. rasa nya memang snyi sgt2 hidup ni

Aku Penghibur said...

wahh comelnya masa kecik ^_^ bagus entri nie

Sweethoneybelle said...

hehehe comel je dye masa kecit2 :p

Cikgu Norazimah said...

untungnya adik laki bongsu sorang ni, disayangi akak2 ! hehe..CN dulu nak sangat adik yang bongsu boy sebab dah 4 orang gurl, tapi stil lagi yg bongsu pun boy..its ok, best gak all gurls ! mmg havoc !

Niena Reen said...

Ehehe, seronok letew dia jadi laki seorang. :D

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

masa kecik encem dah besar lagi encemmm..

Hafiza AizZawa said...

hensom la tu.. kakak pun comel.. adik pun hensom..

diana said...

ha ah la..masa kecik comel..apasal dah besar comot??jekekekek...gurau je..

Cik Puan said...

Alahaiiiii....ade jugak sorang lelaki kan...
best nye mirza ada kakak,ada adik...yang cik ne ade abang jae sorang...cik lah adik....huhuhu..hanya dua beradik je cik...

Naniey Jemiey said...

haaa comel je masa kecik..