17 February 2014

satu cara senang rawat tumit kaki kasar

Assalamulaikum :))

selalu kalau duk dekat sofa depan tv lepas tu mama duk sebelah,mulut ni mesti akan cakap bnda yang sama...

"Mama tengok ni,tapak kaki ija ni :("

pastu setiap kali aku cakap benda yang sama,setiap kali tu jugak mama tak penat nak melayan aku :').tapak kaki aku memang agak kasar sikit,ni sebab kalau aku masak selalu berdiri lama pstu jarang nak pakai selipar plak tu.jadi kasar la jawabnya

Tapi.....aku ada satu penyelesaian yang best untuk lembutkan tapak kaki aku ni.yela..tak best plak kasar,kalau kawen nanti suami sendiri tengok tapak kaki kasar.eeiii..tak mo tak mo!!hahaa..gatai noww..!


apa yang perlu ada ialah

1)sepasang stokin
2)secalit vaseline
3)sepasang kaki ^ ^

kalau orang cakap kenapa tak beli je krim untuk tumit kaki kasar ni,bagi aku better guna vaseline..lagipun vaseline ni ada banyak function.boleh untuk letak kat siku.untuk lembapkan bibir.macam2 lagi la.bagi tumit kaki lembut pun salah satu function dia.

vaseline tu kalau tak silap aku aku beli masa aku umur 18 tahun,sekarang dah 20 tahun dah.memang berbaloi-baloi la.dengan function yang super banyak tu.kat watson atau guardian belambak.

jadi,aku hanya perlu calitkan sikit dekat tumit kaki aku.lepas tu pakai stokin sampai esok pagi.bagun2 tapak kaki akan rasa lembut je.kalau tumit kaki cam kasar sangat cuba la buat dua tiga hari ke okay :)


stokin tu kakak kite bagi.kite suka sebab bila lipat keluar dua bijik mata.kalau tak lipat belang2 camtu je.macam kawaii pulak..hikhik ^_^.

esoknya bila mama kejut untuk solat subuh,mama tanya aku kenapa pakai stokin.yela,skang kan musin panas.cam buat tebiat plak.hahaa.pastu aku jawab dengan bahasa alien(tengah mamai)

selamat mencuba

have a nice day :)


13 comments:

Teena Tna said...

Aku amik vaseline kat farmasi tempat aku kerja, pastu sapu kat bibir.
Byk kegunaan vaseline ni sebenarnya kan..

Nurfatin Liyana said...

kalau saya guna vaseline tu mostly untuk bibir je, sebab bibir kering.
comey stokin tu. hehe :D

Akeyla Azmi said...

Hahahah thanks kak mirzaaa hihihi XD
Betul, vaseline mmg menjadi kot hee~
want that pair of cute socks plsssss

Cik Puan said...

ohaiooooo.....sebenar nhye dah lama cik nak gune vaseline ne.dah lame simpan hajat nak beli tapi balik2 jer lupa...
tu pon bila somi syorkan balik2..lepas ne kene try lah...

Gee Lion said...

tak pernah try lagi cik mirza.. setakat ni alhamdulillah tumit kaki tak kasar sangat. tapi bab-bab bibir tu mcm perlu je, sebab lately, bibir ni jadi cepat kering... ):

Trish Natasha said...

berbaloi guna vaseline ni. sy dah lama dah guna pun tak jugak habis-habis satu

Chaca Monsterr

Norhasniza Khalid said...

mama pakai vaseline mirza, sampai sekarang, bestkan pakai tu..

eyqa yushaiza said...

alooo.. comelnya stokin tu.. ade mata lagi. hehe.. vaseline memang banyak kegunaan tapi yus selalu pakai bibir je. ^^

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bagus petua ini mirza.. comel je stokin tu.. menabung sharp, churp2..

Shakira Pathi said...

vaseline ni letak dekat siku pun boleh :)

dilaella Ella said...

memang banyak kegunaan vaseline ni, comelnya stokin :)

warie.blogger.com said...

Best ker pkai stokin tdo...x pnas ker

warie.blogger.com said...

Best ker...pkai stokin tdo...x pnas ker