11 December 2013

DOITYOURSELF : rumah kucing

asslamualaikum ^ ^

sambil berfikir cara apa yang patut aku buat untuk stopkan kucing aku yang start nak pindah-pindah kan anak dia..kejap atas rak kasut..kejap atas raga moto,eh..eh..budak ni..

tapi sebelum tu :'(

anak kucing tinggal sekor je..yang lain tu mati..sedih gila..tak taw la kenapa..mungkin sebab tak cukup susu ke apa ke..yela..maknye muda lagi..hmm..tak moo sedih2 la kan :')..

balik kepada cerita asal..aku dapat idea nak buat rumah kucing sendiri!yela..daripada aku mengeluar duit sendiri beli rumah kucing yang mahal tu..baik buat sendiri lagi puas..lagipun sekarang tengah tak buat pape..dan tak keluar kan 1 sen modal pun..semua barang jumpa dalam stor..kehkehkeh
































mencari-cari dalam stor..ni yang aku jumpa ^ ^

bahan-bahan:

-kotak
-manila kad atau kertas pembalut hadiah pun boleh
-gunting,pensel,pisau,gam dan seangkatan dengan nya...
























aku potong buat pintu satu buat tingkap satu..kucing aku masuk boleh jojoi jojoi kepala...yang ni ikut la kreativiti masing-masing.nak buat bentu bintang ka love ka..pun boleh.. :)

























dalam proses..colourfull...

























tadaaa!!tak la gah mana pun..tapi boleh la buat kucing berteduh.. :)aku buat cincai saja..potong pun senget benget..bertampal sana sini..tapi boleh la kan..tak keluar modal la katakan..
























nampak tak tati tecik dalam tu..si ibu sedang beristirehat..nasib baik suka ^ ^
bila dah siap..boleh la letak kain dalam tu..baru empuk sikit kan^ ^
































tu la maknye..comot..teheee..anak nya hitam..padan la hampa..tengah bergurau senda dua beranak ni dalam tu..bagus3

sapa nak cuba boleh la cuba..goodluck!.

settle masalah..


19 comments:

Niesa said...

mesti puas hati bila buat dgn usaha sendiri kan? :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

suka betul comot dan hitam dapat rumah baru.. tak payah lagi comot dok angkut anaknya ke sana ke mari.. hehe.. kreatif betul.. :D

Mazni Munawar said...

hehe comelnya. saya pun dulu selalu letak kucing kt dalam kotak. tpi tak pernah terfikir nak hias rumah kucing tu lawa2 :D

Tasneem said...

wahhh! kreatif kemain. tasneem nak buat, tapi untuk sapa? rumah tasneem tak dak kucing. huhu :'(

Shakira Pathi said...

comel!! :D

Liana Sulaiman said...

comel nye rumah kucing tu

asha hana said...

sama dengan kucing akak si peah tu. kejap alirkan ke sana sini. sampai anak dia tersepit dekat tepi almari. nasib baik selamat. at last ktorang masukkan baby2 kucing dalam sangkar buat sementara waktu sampai dia dah boleh berdikari sikit2. time nak nyusu tu keluarkan lah dari sangkar. mula2 pe'ah trauma tapi lama2 dia dah ok dah. kucing nie kita tak boleh biarkan dia bawak mana2 anak dia. kalau kucing yang matang tak apa. yang tak matang? habis anak2 dia terabai. hmm

dilaella Ella said...

comelnya rumah kucing baru, kreatif mirza ni. saya pun letak kucing dalam kotak tapi malas nak hias hehe. yang tak best kucing suka cakar2 kotak sampai rosak, tak tahu kenapa.. :)

Cik Puan said...

ahahhaaaa.....cantik jae pon rumah kucim tu..tak payah keluar bajet banyak pon yang penting kucim2 tu selesa dan tak berpindah randah...

Akeyla Azmi said...

COMELNYA KUCING TU OMG!!!! HEHEHEHEHHEHEHE

NAK BUAT GAK AH NANTI BILA ANJE QILA BERANAK HOHOHOHO

Hafiza AizZawa said...

serius mmg kreatif... bagusnye..

Lieya Von Jay said...

wow... serius comel umah kucing ni .. ^_^

ezyra daniel said...

kreatif nye la!!hehe..bagus buat macam nie at least save budget nak beli sangkar bagai..by the way ,your last comment tu,next year merasa la kelas kat kolej zyra??nnti nak sambung belajar kat CICT juga ea?

mirza syazwina said...

eh..tak2..hehe..silap taip la tu..tahun depan merasa duk kat kolej dah..kan baru habis form 6..hehee ;p

ainil fazieda said...

Kreatifnya :) xpayah habeh duit belikan rumah untuk comot . Hehehe ! Suka letteewww ,

fatin hazirah said...

hihi . so sweet . rajen laa mirza ni

Paksu said...

kuat ke 2

Paksu said...

kuat ka

Evelina Avilla said...

Wah kreatifnya admin...tak pernah terfikir nak buat mcm tu. Slalu letak ja kotak..nti memeow dtg garu2 utk tajamkan kuku je..