7 November 2013

tips untuk si gadis rushing

asslamualaikum :)

hai gadis-gadis yang ayu melecun.yeay!hari ni selesai satu paper untuk subjek pengajian am dan sekarang ni ada masa untuk update belog,maklumla exam balik rabu depan..wuhohohoo(gelak macam mama hagemaru)

okla,belog aku ni kebanyakan nya pun rasanya dari pembaca yang dah bekerja kan.jadi kalau pergi kerja mesti secalit makeup mesti melekat dekat muka kan,jangan tipu la kalau tak pakai makeup langsung...kihkih

jadi tips yang aku nak bagi adalah untuk mereka yang mempunyai masa yang singkat untuk bermakeup tapi tetap nak nampak gorjes gitu.mungkin sebab bagun lambat ke kan,atau pun nak keluar dating tak sempat makeup ke,mana la taw.tak mau la muka pucat lesu lesi je..


aeh apa tu,ok tula tipsnya!

for those yang tak sempat makeup,hanya sempat pakai bedak dengan lipstick je.pastikan pilih warna lipstick yang bright,warna yang terang ok :).warna yang bright akan membuatkan muka korang nampak glow dan segar.berbanding kalau pakai warna yang nude..tak lawa..

lagi satu bagi mereka yang tak suka pakai lipstick,bolah pakai lipice ni.warna dia serius cantik sangat.pink dia menawan.lipice ni ikut warna darah.aku suka yang bau stroberi.nyam!.jadi pastikan pilih lipstick yang sesuai okay:)

happy make it!

have a nice day

11 comments:

Niena Reen said...

lipice bau dia best kan. hihi. :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tips yang simple tapi memberi impak yang baik.. syukur dah selesai 1 paper.. buat yang terbaik untuk paper yang seterusnya.. semoga berjaya.. :D

Mazatul Azura Muhamad said...

Dah lama tak berlipstick bagai.. alahai...Good Luck dik for exam!

Lieya Von Jay said...

wow! akak suka sangat colour lipstick kat atas tu ! susah nak cari warna tu dik... kalo ada pn yg berjenama dan mahal!!

ima salsuzaima said...

lipice ea?? hihi..nanti nk try sbb ima x suka pakai gincu.rasa macm tua plak muka guna gincu..

Shakira Pathi said...

lip ice memang ramai orang guna :)

dilaella Ella said...

saya pun suka pakai lip ice bila keluar.. :)

ezyra daniel said...

selalu pkai lips ice sebb bibir nie slalu merekah ..pakai tu rasa sejuk je hehe

asha hana said...

kak hana tak boleh pakai lips dear. ksian kan? :(

cik azLyzah⊙.☉ said...

yaehhh....lips ice sangat penting kat cik n husb...husb pon suke gune lip ice..lebih meyankinkan kate nyeeeeeeeeeeeeeeeeeee...hahahaa

fatin hazirah said...

wah cantek warna dia : )
cantek cantek