22 October 2013

mirza yang baru pertama kali pakai contact lense


hai korang korang korang!

alamak,tolong la mengata yang aku masih mempunyai blog rupanya kan,asyik jarang mengupdate je.mana tak nya exam ku dah nak dekat,sekarang ni pun jarang nak bukak laptop,hari ni je kot lebih sikit sebab nak mengupdate blog.kalau tak keseorangan jela laptop pink kite berhabuk atas meja.

hari tu bulan 9 aku dengan bff aku ada order contact lense.sebenarnya tak pernah terpikir pun nak pakai contact lense sebab semua kata bahaya la apa la kan.my bff memang pakai contact lense dari dulu lagi jadi kite pun terikut dia jugak.

aku bukan beli contact lense dekat kedai2 cermin mata ye,beli online..haa!!online??..yela...online le.aeh2 jangan melatah dulu.kita beli bukan cikai punya contact lense ok..


insta lagi kan,sebelum ni liptint!!hehee.lebih mudah aku rasa berurusan dengan penjual dekat insta ni.kita tak tipu ok.baiklah..aku beli contact lense tu dekat sini.aku jenis online2 ni akan cek dulu betul ke barang elok ke tak,tengok testimoni..sebab kan yang ni ramai sangat yang beli dekat dia dan semua yang beli semua puas hati jadi boleh la bukak tengok sendiri ok




tiada lagi keraguan ok (kenyit mata) :)

pertama kali menerai pakai memei payah sebab aku tak biasa.punya jenuh kawan aku ajar cara nak pakai tapi tak mau-mau jugak.balik rumah tutup pintu bilik terus aku try lagi nak pakai contact lense.mula-mula macam dah putus asa dah sebab aku memang tak mampu langsung nak letak contact lense tu dalam mata.bahhaa..sampai aku rasa sapa yang pakai contact lense ni memang manusia yang ohsem,memang aku kagum!

tapi lama-lama aku try boleh la!!tak taw nak cakap betapa seronoknya aku masa tu.dengan contact lense aku dapat:

1)tak boleh putus asa dalam sesuatu perkara

2)ambil berat tentang kebersihan walaupun hai-hai yang secoek macam contact lense tu

3)jaga setiap benda dengan cermat! :)


ni gambar masa mula2 lepas dapat pakai tu,tu yang muka agak ceria telebih tu,mata pun macam merah-merah sikit,itu normal sebab aku baru fest time pakai..lepas tu ok:)


kite ambik yang ni la..mavis brown 17mm,besar sangat tu 17 mm,tak perasan pulak teroder besar..besar la mata kita..kihkih


comel tak bekal seringgit lima kite!ihiks

sesiapa yang berminat boleh la pergi dekat inta shop tu,harga untuk aku beli tu adalah rm20.sekali postage 6 ringgit tapi kalau beli 2 atau makin banyak beli makin murah la jadinya :).oh ye,pakai contact lense ni pun kena hati2 ok adik2.sebelum pakai tu google dulu acane pasal contact lense ni ye :)belajar dulu cara pakai semua,tu la yang budak baru belajar ni buat dulu..heee..


nah untuk tatapan terakhir,asek bagi muka ayu aje..ni bagi muka annoying pulak ye ! ^_^

buatla pilihan yang bijak,hehee

have anice day :)

13 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak tak pernah lagi cuba pakai.. cantik adik pakai..

dilaella Ella said...

comel Mirza pakai lens, mata jadi besar. saya dah lama tak beli lens.. :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

hahahahaa......merah mate mirza...cenggitu lah cik mase pestime pakai bende alah tu...tp bile dah pakai rase nak pakai balik...tp hati2 ye dik jgn pakai dekat bende2 yg panas contoh pakai mase masak ke..kang rosak mate....

#cik ade g godek2 tmptat mirza beli liptint tu...nak try jugak nanti..hihi

Shakira Pathi said...

kalau pakai contact lense, conpirm nampak comel :)

Norhasniza Khalid said...

mama pernah sekali pakai, peh!! tak sesuai.. rasa ada benda dalam bijik mata.. hihi, mama pakai yang Allah beri je lah... dengan spek.. hihi

asha hana said...

comel mirza nie. hehe akak tak pernah pakai. tak mau la pakai. mata dah elok. kang tersalah pakai kang habis mata.

#bz nak exam ea? huhu. gud luck sayang. do da best. mirza ! dah try tuto tak? nanti update gambar ea. akak nak tengok. ^_^

mirza syazwina said...

ok cik!hehee terima kasih atas tunjur ajar tu ye :)

mirza syazwina said...

thanks kak hana:),ok nanti kite tunjuk kat kak hana k^_^

fatin hazirah said...

comel comel :)
good luck stpm :*

puteri airyn said...

Wah makin cantiklah mata Mirza bila kenakan dengan contact lense tu..

first time pkai said...

Nk tnye?contact lens ni dpn blakang sme je ye?tkut berlainan...

IcA_mIsAKi シ said...

saya takut tak boleh kluar nnti >w<
nak try tpi takut!

Rahil Fauzi said...

Sama lah kita..raya thn ni 1st time beli lens..mmg frust memula pakai..masuj sebelah je..jadi la..pastu tdo..esok pg try lg..baru masuk dua2..hihi