20 October 2013

tepung dan besday

hai there!

dekat sekolah aku tepung dan besday tak dapat dipisahkan sama sekali.siapla untuk besday sapa2 mesti kena tepung satu badan.habis baju sekolah.nak marah pun tak boleh.dah namanya pun besday girl/boy kan...

tapi nak marah buat apa,benda best!!hahaa

aku pun tak terlepas dari perkara yang sama.walaupun terpaksa tunggu mama balik sekolah dekat stesen bas dengan baju yang bertompok putih dan berhabuk,dengan sisa tepung pun melekat lagi dekat muka walaupun dah basuh dengan bertungkus lumus sekali tapi nak cakap yang semua ni sememangnya ohseemm!

sikit aje tu sebab dah tepuk-tepuk sebelum tu...

masa main baling-baling macam budak umur 7 tahun,tepat dekat muka kawan aku baling..ya ampun..sesak nafas aku,bukak mata tak boleh,nak benafas tepung masuk idong.parah2...

bedak tecik atas meja tun pun buat baling kat muka jugak,last2 habihh,miahaaa

nampak kan,gila betoi..dasyat betoi..habis lantai kelas lantai kena tepung,sekali meja kerusi turut tak terlepas ye rakan-rakan..

thanks untuk kawan-kawan sebab bagi hadiah yang best tu,kita dapat kasut..perfume..baju..hikhikk..saje gtaw,rasa cam sayang nak pakai lagi2 kasut tu.takut rosak.maklumla kite ni ganas sikit.pakai apa pun cepat je rosaknya..hehee harap maklum :').

korang selalu dapat apa ae bila besday? :)..share2 le..

have a nice day!


11 comments:

Norhasniza Khalid said...

mama pernah main tepung ni masa form 2, isk! best giler.. budak lelaki memang kuat mendajal mama...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak tak pernah kena lagi tepung tu.. maybe sebab kawan-kawan akak tengok akak ni skema kot, tu mereka takut nak gurau.. padahal siapa dah kenal rapat tahu akak ni suka menyakat orang juga.. hihi.. best bila ingat balik kenangan tu bila dah dewasa nanti kan.. hadiah birthday dah lama tak dapat.. dulu kawan-kawan bagi kerongsang, perfume, music box.. banyak pula akak nak senaraikan nanti.. hehe..

Lieya Von Jay said...

dah macam bedak pon tepung tu bila lekat di muka ^_^ best nyerrr.. rindu zaman sekolah

mujahidah maisarah said...

nak prank bfdey x sah kalau x guna tepung.
btw. hepi befdey ya.

Normi Nieza said...

hepi bestday mirza...:)

fatin hazirah said...

hihi . aten ada pengalaman jugak !
ini depan umah sendiri . uwwuuu . selalu budak hostel yang sambut cam ni . hihi
hari tu geng syira kucai , arep , atep , hanan , fareeza maii serbu umah . huhu

Shakira Pathi said...

banyaknya hadiah dapat, untung la. hehe :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

Amboiiii...meriah nye..Siap main lempar2 lepung lagi...boleh buat bedak sekali,hanya sapu dan ratakan jae...hohoho :P

asha hana said...

seronok nya. zaman sekolah zaman kolej paling best. lepas nie dah tak akan ada mcm nie lagi. huhu

Sally Samsaiman said...

Happy belated birthday! =)

dilaella Ella said...

bestnya main tepung.. wah banyk dapat hadiah ^^ masa bday dulu kawan-kawan suka bagi frame dan perhiasan hehe.. :)