29 October 2013

elak tidur petang

hai semua!
assalamualaikum

kalau lepas asar je abah mesti bebel bebel dekat aku...

"jangan tidur petang..lepas asar tak elok,nanti lembap otak..nak exam dah kan..haa..jangan duk dalam bilik..mai duk lua,duk dalam bilik nanti sah tidur,petang baru bangkit..." ok sambung esok naa...

abah aku sekali dapat membebel,kalah mama..papepun kite tetap sayang abah kite yang hensem tu.. :)

aku kalau lepas pukul 5.30 ke 6 ke sah tak setadi dah..petang ngat aiihh jadi time camgitu mata rasa berat je,nak tidur kang..tak boleh..tak baek..mihmihmih..nk study lagi aku tak mampu jadi masa tu rasa macam nak makeup diri sendiri untuk elakkan aku tidur waktu petang buta tu,yela tak kan nak main tuju kasut kat lua pulak,tu cite sekolah rendah dulu..


























main campur-campur warna,lebih kurang macam bereksperimen la ni.terus tak rasa ngantuk sebab buat benda yang aku minat gilo gilo,barula semangat nak study bila malam nanti ^_^ apa kaitan?

hari tu kan beli buku latihan tiga sekali gus,abah pun kata lagi..

"aii..nak exam dah pun beli buku lagi?,"
"buku dah habis dah" (senyum nampak gigi)"


































wah wah..nampak la kebajetan kat atas tu,alah apa salahnye bajet sebelum exam kan,
mama kite tak marah pun.uhuks!

tu la satu tips aku nak kasi,nak elak dari tidur masa petang..buatla benda yang korang suka.kalau suka study,laktak kauorang lahh.study lahh.tengok movie ke,english movie..boleh tingkatkan grammar kan :)

tadikan lepas sekolah pergi kedai,nak taw tak kita jumpa apa,

























tadaa!!
pewarna kuku bentuk hello kitty.hepp,kite beli semata bentuk yang comel je,bukan nak pakai pun,buat hiasan atas meja dalam bilik je.kite pakai inai je sekarang ni :) comei kan ^_^

baiklah,nak study ni..sekarang ni suka study ekonomi,tak balance..bhahaa

have a nice day!


19 comments:

Lieya Von Jay said...

yay main mekap2 memang beshhh ^_^ akak ptg tdi dh tertido lepas balik keja. menyesal kot sebab mula pening bila bangun ... ^_^

ezyra daniel said...

goodluck time exam nanti ok..
btw kte pon kadang2 kalau bosan suka makeup diri sendiri haha

siara elina said...

comel nya dia ^^
rumah saya satu mekap pon takde haha
btw, saya pon ambik ekonomi (form 6)

asha hana said...
This comment has been removed by the author.
asha hana said...

comel nya adik akak nie. amboi main make up make up ea. haha akak dah lama tak make up. rindu plak. :)

Shakira Pathi said...

Suka betoi dia dgn make up ni hehe :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

dulu akak suka juga tidur petang, mak akak selalu membebel.. comel bentuk bekas pewarna kuku hello kitty tu.. pandai mirza makeup, cantik.. :D

Niena Reen said...

eh sy pun suka makeup ni tapi tak suka pakai makeup. nak makeupkan orang suka lah kot tapi tak pandai. akak ajar saya lah ya? hihihi. :)

puteri airyn said...

Cantik bekas Hello Kitty tu.. :-)

http://puteriairyn.blogspot.com/2013/10/merahnya-apel-india.html

cik azLyzah⊙.☉ said...

yebetullll...mcm tu lah kalau nak lak tido petang..buat lah apa yang korang suke..yang penting tak membosankan dan tak mengnatokkan ...kohkohkohhhh

mirza syazwina said...

samala,ekonomi form 6 jugak :)

mirza syazwina said...

makeup la kak hana..mesti kiut kan..hehee

mirza syazwina said...

hahaa,insyallah nanti bila2..lepas exam..haha :p

dilaella Ella said...

comelnya dia.. main mekap2 memang best hehe.. good luck exam :)

EncikKai Abgdude said...

amboi comel nye dia...
pipi tu ...
gebu..
rase mcm nk cubit2 je...
╔════════════════════════╗

║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

╚════════════════════════╝

Mia Liana said...

selamat ber study ya..

asha hana said...

haha malas dik. time praktikal dlu memang wajib make up. akak akan make up tengok mood. dulu pakai celak dah jadi habit. pergi kelas masa skola pown pakai. sekarang lepas dah graduate kolej nie tros jd malas. jalan2 pown malas nak pakai celak. ikut mood. haha :D

Nina Maslizza said...

huii tu dia..bukan main banyak lagi color

fatin hazirah said...

idea bagus ni . eheh .
dannnnnn ( kita sama laaa mirza ) hihi