10 October 2013

bibir bak korea dengan benda omei ni!

hai dan assalamualaikum :)

kalau nak kira koleksi makeup aku,makeup stuff yang paling paling paling banyak adalah yang berkaitan dengan bibir..yang berkaitan dengan lain sikit seciput je.ntah kenapa kalau tengok barang yang pasal bibir ni,jadi sungguh huru-hara diriku.waduh~

1)lipgloss
2)lipstick
3)liptint
4)lipbalm

sejak dua tigapatlima menjak ni,femes pasal liptint,semua nak dapat bibir macam korea tu termasuk la aku.wuhuhuhubiahahaa.antara yang pemes nye tony moly liptint.kalau nak beli etude house liptint,aku sebagai pelajar masih tak mampu lagi,huwaa!

jadi yang menjadi pilihan beta adalah obuse liptint.
























nampak tak!!uiishhh,sukacita nya beta nak bagitahu yang liptint ini super awesome bebeh!

kenapa aku suka:

warne tahen gileee lameee!

try la pakai lepas tu minum satu liter air,makan sampai perut berkata kenyang.warna still tak hilang lagi.memang tahan lama.tu yang best tu.tak payah susah nak tacap bagaikan :)

bau yang manis gituu

benda kecik mestila bau pun kecik,aerk?okla..bau dia semanis rupanya yang kecik molek.sesuaila untuk kita semua perempuan yang manis.ihiks!

fizikal yang super kiut

kalau nak bawak travel boleh bebeno la aihh,tak makan ruang langsung pun sebab dia kecik je.senang dan mudah untuk kita kan:)


































masa benda ni sampai,aku yang duduk sesorang dekat rumah tengah makan,bunyi hon dari van pak pos laju tu buat aku tersentak beb!berlari keluar.masa nak sain kertas tu,tangan aku menggeletar.pelik aku dah kenape..tak kan eksaited sangat dapat benda ni sampai nak sain pun menggigil tangan -____-".

aku beli kod nombor 6,7,12.awesome!

aeh,kat mana beli?...sini la.....


jangan tengok benda kerawang melambak kat atas tu,malu woooo -__-"

beli barang online dekat insetageram memang senang.dengan owner nya yang sangat peramah.asyik panggil kite sayang je.heheee.aku baru je whatapps owner ni lekas je dia reply.masa ni aku beli time promosi.murah leee~cari barangmurahstuff ok untuk tengok macam-macam lagi barang dekat situ:)

cantikkan warna liptint ni,kalau nak buat style korea letak je dekat tengah2 bibir tu.jadila:)
memang lama nak hilang kalau macam ni banyak aku letak.saje je..wihihihii.

apa tunggu lagi cubala cepat,pasti tangisan kegembiraan akan terpancar!wah..hiperbolahhh!

have anice day :)

15 comments:

Shark Kay said...

Pinky color.
Ini kalu pkai baju pink mmg dh mcm kpop dh ni.

ezyra daniel said...

ehh barangmurahstuff tu dlu pernah nak follow my instagram,tapi tak approve pon hehe..
kalau boleh malas nak beli on9,cari kat kedai biasa npe tak jmpe ea?maybe kat watson ada kot?
:D

Lieya Von Jay said...

wow memang cantik dan menawan. adik kak ada gak pakai brand ni

mirza syazwina said...

hehee,tak pasti pulak sebab barang macam ni banyak jual on9 je :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

memang lawa warna dia.. nampak seksi bila pakai.. :D

Murni Amir said...

hahahah comel je mirza ;)
will terjah that insetegeram ~ hehehehe :p
thanks for sharing . .

Time Traveller said...

Warna wanita mmg pink.. janji yg sedap di mata bila di lihat kan :D
Salam Kenal :D

cik azLyzah⊙.☉ said...

wohooooo...pink kaler..mcm nak test pulok..

asha hana said...

hana tak boleh pakai lips gloss atau yang sama waktu dengannya. sebab bibir hana memang dah kering. bila pakai jadi lebih kering. huwaaa sadiss !!

EncikKai Abgdude said...

ade la nampak sikit muke ke arah awek-awek cun korea...

http://abgdude.com

ainil fazieda said...

omey angat pkai benda neyh . Tapi Ainil mcm xsesuai ja ngn menda neyh . Bibir jadi kering gila bila pkai . Ikot orang jugak kot . Tapi mmg nmpk hawt ! huhu :P

Norhasniza Khalid said...

amboi.. lawoonye dia.. comel beno..

dilaella Ella said...

belum pernah lagi beli obuse liptint ni..tapi memang comel lah..suka tengok ^^

Sya Mimie said...

nmpk cute je bbir tu.. ;)

fatin hazirah said...

if ada company model , confirm i pick u mirza !