8 September 2013

people hate you because of this


dalam dunia ni semua orang pun tak boleh nak  puaskan hati semua orang.you orang berpengaruh atau tak sama saja.ada yang suka ada benci.makin banyak yang suka dekat u makin banyak jugak orang yang benci.





















three simple reason why people hate you because

you are not like them...

wanna be like you...

doesn't like to see you happy...

orang dalam dunia ni macam-macam,ada yang baik,ada yang kurang baik,yang kurang baik tapi belagak suci pun ramai.tak kisah la..tu semua kehendak masing-masing.pilihan masing-masing.
nak suka atau tak suka sesiapa pun semua kehendak masing-masing...

tapi kebanyakan orang kalau kata tak suka dekat sapa-sapa sebab

''aku tak suka sebab dia ni gedik gile!menyampah aku tengok.ingat dia hot sangat.ingat semua orang dekat dengan dia tu sebab suka dia ke?!.tu semua sebab nak ambik kesempatan je!.lagi-lagi laki yang dekat kat dia tu pun bukan suka sangat kat dia pun!!puiihh!!"

see?ayat lapok yang memang menunjukkan kecemburuan yang teramat.padahal dalam hati dengki kenapa aku tak jadi macam dia..kenapa tak ramai orang datang dekat dengan aku..kenapa aku tak pandai bergaya macam dia..dan kenapa..kenapa..kenapa......

bila tak dapat jadi macam orang yang kita nak jadi.mula la adegan kutuk-mengutuk,fitnah menfitnah.then,kalau u seorang yang kena kutuk akan rasa down tapi i just want you to know that mereka yang mengutuk adalah kerana u tidak seperti mereka:)

lagi satu they want to be like you.
they want to be like you sebab you sangat humble
they want to be like you sebab you orang yang femes

tapi bila tak berdaya ubah diri sendiri macam orang lain.cerita akan dikarang sehabis baik untuk memburukkan sesapa saja yang dia tak suka.
harap-harap janganla macam ni ye.

orang kalau nak tengok orang lain happy memang tak suka.lebih suka tengok orang lain sedih.hati lebih puas sebab dia sedih aku happy.hati riang gumbira.

''padan muka kena clash dengan bf dia,baru puas hati aku''

tapi sebenarnya you yang nak dekat bf dia sebab tu u happy semacam.come on la.tak kan la hidup dengan penderitaan orang lain boleh mendatangkan kepuasan kot?

jadi nak cakap yang kita semua ni setiap seorang adalah sangat sangat sangat unik.kita sahaja boleh jadi diri kita.mana ada orang lain boleh jadi diri kita..sebab itu hargai diri sendiri bukan bersuka ria dengan kesediha orang lain.

dan lagi satu..
kamu boleh jadi seperti orang yang kamu nak..
tapi hanya ambik elemen yang kamu nak dan masuk dalam diri kamu..
dan jadikan elemen itu dengan style kamu yang tersendiri..


last word:

be nice to yourself baby!


10 comments:

Niena Reen said...

hmm betul tu. just be ourselves. kita nak kita happy dan org lain pun happy sekali. baru hidup sama2 happy. tak perlulah nak dengki2 apa bagai kan... :)

fatin hazirah said...

betul tu .
perkara macam ni dah terlalu belambak terjadi . sebab ? perasaan hasad dengki tu membuak2 . adehhh

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

jadilah diri sendiri yang seadanya.. tukarkan perasaan dengki pada seseorang menjadi sesuatu yang positif iaitu dengan berusaha lebih kuat untuk berjaya macam dia juga.. tiada manusia yang sempurna di dunia ini.. setiap hari cuba perbaiki diri agar jadi lebih baik.. kata-kata ni juga untuk diri akak sendiri..

Ida Syuhada said...

Dalam islam diharuskan ada rasa cemburu tetapi cemburu yang mampu berdaya saing untuk berjaya dan bukan cemburu yang menjatuhkan orang lain

Lieya Von Jay said...

perkara mcm ni memang xdpat di elakkan .. selagi kita hidup tak mungkin kita akan dpat puas kan hati semua orang.. ^_^

||aLeaSaRa|| said...

owh semua kat atas tu sentiasa berlaku selagi kita ni bergelar manusia.hasad dengki tu tak boleh nak elak.kita cuba yang terbaik,merendah diri tapi orang sekeliling yang suka memalitkan aura negatif.sabar jelah he3...

Normi Nieza said...

dunia oh dunia..:)

Norhasniza Khalid said...

macam-macam kan....

cik azLyzah⊙.☉ said...

Biase lah...mesti ade je yang orang tak suke...

♫♪ ~ Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

Allah jadikan kita manusia berlainan hati. Wlaupun hakikatnya rambut kita semua sama hitamnya ..