14 July 2013

tak perlu jadi 'hamba' boyfriend/girlfriend

so hye

hari ni actually banyak kerja aku tak siap lagi ni.kerja kursus subjek itu,subjek ini.tapi tadi aku berjaya merealisasikan azam aku untuk tak tidur lepas sahur.study for history subject,subuh prayer and read al-quran.then,baru terbongkang tidur balik.

ok la kan,dari aku tidur terbongkang lepas sahur tak bangkit-bangkit.

dear girls and guys

kalau couple ni mesti bf kena ikut cakap gf,gf kena ikut cakap bf.tapi prinsip aku senang,i wont listen to you as long as you are not my hubby.nampak tak betapa kerasnya hati aku.aku hanya akan dengar kata bila aku rasa nasihat tu bagus dan bermanfaat untuk diri aku.

bila bf suruh you should wear this,your should were that.i dont like to see you wear this and that.tapi u sebenarnya memang tak suka langsung apa yang bf u suruh buat.buat kerana terpaksa.bf membebel setiap hari sampai naik muak.hey come on.selagi u pakai mengikut syariat islam.its ok.
enjoy your life dear.

bf:tak suka la tengok u pakai tudung lilit lilit ni even labuh pun.i rimas!!
gf:are you my husband??

kalau mereka tak suka u berkawan dengan kawan u sekarang ini.biarkan.why?mereka kata kawan u tu gedik.tak nak u jadi gedik macam diorang.bf u kata kawan u tu tak baik.sedangkan u dengan kawan u sepanjang masa dan u lagi kenal kawan u berbanding diorang.how could they say that.

wak lu!!

bagi aku hilang bf lagi bagus dari hilang kawan.kawan ada untuk kita sampai bila-bila.tapi bf belum tentu.nak nak bila diorang jumpa orang lain.are they remember you? no..no..
so dear girls and guys.jangan hilang kawan kerana bf/gf.kita boleh bahagia tanpa bf/gf tapi kita tak kan bahagia kalau tak da kawan.

tak perlu bersusah payah tahap dewa kerana bf/gf u.u la yang kena buat semua nya untuk bf u.sedangkan dia langsung tak hargai.bersusah payah la tahap dewa dewi untuk parent u sebab itu 1000 x lebih baik :)

then dear,

"ala,dia tak bagi aku pergi sini.dia tak suka.its ok.len kali lah"

menyampah aku kalau ajak kawan pergi mana-mana tapi tak nak ikut.alasan sebab bf tak bagi.rasa macam annoyying gilor.kalau mak bapak tak bagi yela jugak.u patut pergi mana u nak pergi.bila dah tua kawin beranak pinak.tak de lagi peluang kedua.berjalan dengan kawan sangat menyeronokkan.serius!:)

dengar cakap bf/gf tapi hidup sengsara.air mata keluar hari-hari.tak guna

dear,enjoy your teenager life.go wherever you want,do what ever you want,wear what ever you like.u like fashion.then wear it.friends with who you want as long as its ok for syariat because teenager time is only one time in your life.

you can get another bf/gf but you never get another chances to enjoy your teenager life.




so hye,im still a teenager and i enjoy my life so much!!

jadi lah hamba kepada yang maha esa bukan untuk sesiapa yang belum tentu jodoh kita:)

thankss



33 comments:

Normi Nieza said...

good sharing

Mizz Aiza said...

Setuju sangat.. belum ada ikatan yang sah tapi dah cuba kontrol diri kita.. memang rimas..

Murni Amir said...

nasibla encik tunang kita seorang yang sporting n memahami . . heheheh good entry dear :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

yea setuju sangat!

fatin hazirah said...

yes . nice sharing . buka mata semua orang :D
alhamdulillah si dia bukan jenis nak mengongkong

Norhasniza Khalid said...

eei, tak suka lah, menyampah... haha
dulu ex mama cam ni lah, hambik ko! mama tinggalkan terus.. terus mama kawen!

Shakira Pathi said...

setuju doeee!!

Khamsi Abdullah said...

Tahu tak apa... Sepanjang tujuh tahun yang lepas notifying me that I've already lost my 7 years of supposed to be precious life. ilang gtu je 7 thun. Tapi alhamdulillah la Dia sambut balik hati hambaNya ni. :')

Harith Iskandar said...

lepas sahur tidur balik xelok sgt tu...ehehe

Yumida Huda said...

AAH..BETUL TU SIS
bercinta biar berpada2
follow sini

Niena Reen said...

betul kak. sokong sangat-sangat. ikut cakap org yg bukan siapa-siapa and belum tentu jodoh kita is useless kan? let's enjoy our teen life!! :D

Aida Ismail said...

Haha~ kalau niat dia tegur kita ke arah benda yang baik rasanya tak salah kalau kita ikut. Tapi jangan la sampai mengongkong. Buat itu tak boleh, ini tak boleh.

dilaella Ella said...

setuju sangat Mirza..kalau kita asyik ikut cakap bf je sampai bila kita nak jadi diri sendiri kan..:)

mirza syazwina said...

thanks^^

mirza syazwina said...

betul,memang rimas kalau dapat pasangan camni =D

mirza syazwina said...

ececeeh,encik tunang dia memang sporting gitu kan :)

mirza syazwina said...

yeaah,setuju! ^_^

mirza syazwina said...

mmm:)sapa la si dia tu ya.bagus tak jenis mengongkong

mirza syazwina said...

ngeeee^^,
betul tu!

mirza syazwina said...

alhamdulillah,semoga bahagia selalu k ^_^

mirza syazwina said...

aeh,mana ad tido lepas sahur :p

mirza syazwina said...

bercinta biar beringat jugak kan,
thanks follow ya:)

mirza syazwina said...

yeaahh!agree with u too dear.
jangan sia kan peluang yang ad.hehee

mirza syazwina said...

kalau benda baik tak salah kita ikut.kalau mengongkong ni yg payah kan :)

mirza syazwina said...

yess,kita kena jadi diri sendiri baru maju hidup :)

SheemaPyan said...

good sharing dear :)

Fatihah said...

nice. keep on writing ^^

mirza syazwina said...

thanks dear =D

mirza syazwina said...

thanks tihah,insyAllah=)

Annyss Aleeya said...

i love to be myself. selagi ape y kite bt tu xmelampaui batas agama, nothing wrong.
hihi.

Aminin said...

Soklan saya senang je... macamana ek rasanya nangis kerana BF/GF?
Best ke...? seronok ke..? or apa?
Tapi kan buat apa nak bercouple lau sekadar buat air mata kita menggalir...
layak ke dia dengan air mata menggalir nie?? hahahahaha
Cinta so membosankan

AiSyA LiEzA said...

-_- tension je..malas nk fikir..wkkakakka =)

salam ramadhan ^_^ salam kenal =)

AiSyA LiEzA said...

entah r.. =) seronok sgt ke bercinta? tension je nak fikir.. wkakakka =) kenal2 dulu ..kenal2 x bemksd kena bercinta.. survey2 je prgai :p kekekek