11 July 2013

mirza caley sebagai perempuan wajib pakai ini setiap hari ^_^

asslamualaikum^_^

orang kata perempuan ni kompleks.sikit-sikit nak sensitif sikit-sikit nak menangis.bukan kah itu bagus.yela,kalau perempuan tak bersifat macam tu,lelaki nak pujuk sapa kalau hati perempuan sama keras macam lelaki.tak gitu?

kalau bab-bab siap nak pergi mana-mana,shopping ke.perempuan bersiap lama.mmmmm.tapi kalau aku la kan.tak semestinya.kadang-kadang ada je aku tengok mama tunggu abah bila nak keluar.adakah ini mitos?jawab cepat!

aku pakai setokin lain-lain pergi sekolah,satu biru satu hitam.apa de hal?bawak beg free give je kat sekolah yang dapat sebab beli buku kat popular.apa de hal?bawah meja aku yang paling selerak dalam kelas,buku tak pernah berbalut.apa de hal.as long as i confident with myself=)

tapi bila nak pergi sekolah ke mana ke aku tak tinggal untuk pakai benda ni walau sesibuk mana pun.yea!!
wajib aku kata keeyyy.




















tapi yang hello kitty tu gua tak la pakai,gua bawak jerk

maybelline compact powder

aku tak kisah kalau muka aku ni tak de bb cream,apa jadah krim lagi lah.pelembap bagai.tapi yang ini maybelline compact powder ni mesti ada.sebelum ni aku guna yang silkygirl tapi rasa macam maybelline lagi bombastik je.lepas ni tak mau pakai silkygirl dah.sori!!

deoderan enchanteur

never go out without deoderan,tu je aku nak cakap.thanks.bahahaa ^_^

lotion baby johnson aauumm!

aku memang tak suka langsung pakai lotion.i repeat tak suka! sebabnya lotion yang lain tu bila pakai melekit tangan.tak suka.eeiiii.tapi bila aku jumpa lotion ni.mata aku jadi bersinar-sinar sebab lotion ni langsung tak buat badan,tangan aku melekit.rasa macam nak gigit je badan sendiri.suka!ihikks

cermin hello kitty

yang aku baru je beli.kena bawak sebab tak larat la nak pergi tandas saja.kita perempuan kena jaga penampilan hokeh.ahakks.walaupun tudung aku herot benyot je selalu.bahaahhaa ^_^
comel kan cermin kitew

avon vanilla perfume

sekarang ni aku prefer perfume yang kecik je sebab senang nak bawak g mana-mana.lagi aku suka gila bau vanilla walaupun tak suka makan ais kerim vanilla.yang ni kena pakai supaya aku sentiasa segar masa kat sekolah atau di mana sahaja.cewah ayat -____-"


hai,saya budak tak suka balut buku.i dont care,i love it!


thanks!

p/s:rasa macam gediks nau dalam entry nih,mehmehmeh


22 comments:

Shakira Pathi said...

Macam artis la pulak, hehe :p

fatin hazirah said...

yeay (Y)
sebab tu pi mana2 pompuan akan bawak beg :)

Fatin Liyana said...

yeah, setuju !
nama pun perempuan kan.. pergi mna2 pun mesti akan ada basic things like that :D

Murni Amir said...

yeaaaaahhhh !!! kita pakai deodarant yang sama !! . . give me 10 !!! hahahaha . .
sis suka tao deodaran tu bau dya sedap n yang paling best tahan lama kot !

perempuan walaopon kasar mesti terselit jugak kelembutan dalam diri dya :)

Dikna said...

Comelnya akak. Heheh

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hehe , perempuan ni , biasa la , ni tak campur lagi eye liner , blusher , toner mekap and so on...ni baru betul-betul perempuan :)

dilaella Ella said...

betul tu Mirza..:) saya pun suka lotion johnson..wangi ^^

Mizz Aiza said...

memang tak dapat dipisahkan dengan perempuan benda-benda asas nikan..

cik azLyzah⊙.☉ said...

cik sume ade kat atas tu...jename je lain...cume cermin yang tak de.yelah cermin cik kat mane2 je..kat keta owang pon bole,kat tingkap supermarket pon bole...kohkohkoh..dan 1lagi tinggal..lipbam silkygirl...tu pon wajib ade...pedaS2 je bibir...wuuuuuuuuu...rase yakin jea....hahahahaa...upssss terlebey sudah :D

Deqla Manjew said...

hye dear.. alolo comel la hello kitty.. sama comel mcm tuan dia..!! =)

mirza syazwina said...

hahaaa,mana ada =p

mirza syazwina said...

betul-betul,kalau tak bawak beg bukan perempuan namanya.heheee ^^

mirza syazwina said...

nama pun perempuan kan :)

mirza syazwina said...

wuhuu,sama pulak kita pakai =D
yeaahh!nama dah perempuan memang akan ad sifat lembut =)

mirza syazwina said...

thanks dikna.heheee ^_^

mirza syazwina said...

bnyak lagi kalau tak kira basic things ni,perempuan kan~ :)

mirza syazwina said...

kecintaan sekarang ni :)
sangat best =D

mirza syazwina said...

haah :)
nama pun perempuan memang ke mana pun mesti ada benda ni :)

mirza syazwina said...

hahaaa,cermin mana-mana pun boleh ye cik ^_^
lipbalm silkygirl macam best jugak ^^

mirza syazwina said...

hahaaa,ayooi.malu2 =p

Aida Ismail said...

Comelnya mata bulat. Hihi. Sama la dengan sis. Compact powder dengan lip balm memang tak boleh tinggal.

mirza syazwina said...

kalau dah perempuan kan memang benda ni tak boleh dipisahkan ^^