21 July 2013

awak...tak couple tak bermaksud tak laku


assalamualaikum

kalau zaman sekarang ni,budak-budak sekolah rendah pun pandai update status cintan cintun

"bie,cyg syg gilew tat awaks.tak mo nakai nakai to.cyg selalu mimpi bie to tak.ti bie mimpi cyg gak to.bie jgn curg ngn cape2 to.nnt cyg tiak kuat2.muaahh! <3"

dah la update status buatkan orang yang baca nak keluar muntah hijo.lagi nak baca sampai nak tebelit lidah.tak larat aku bila jumpa status cam gini.memang tak la aku nak baca.puiih

"ko pernah couple berapa kali senah?"

"mmm,tak pernah pun"

"wakakaa,ko ni tak laku ke apa,tak de sapa nak"


alahai,come on lah.tak kan tak pernah couple dah kena label tak laku kot.tengok nanti yang tak pernah couple tu yang kawin dulu.dapat lelaki yang sah untuk dia.yang dok kata orang tak laku tu yang andartu.oopss!

daripada bertukar-tukar lelaki,couple seminggu dah putus cari baru couple pulak sebulan putus lagi cari lagi baru sampai mampuih.oh,adakah itu kitaran hidup yang anda inginkan??bila tanya engko paling lama pernah couple berapa lama."paling lama 2 bulan je"

uuiihhhh,lama gila dowh!!!eerrrrrrrr???

kadang-kadang tu mesti ada jelous jugak tengok orang lain asyik dengan fon je.ada yang fon pun dah lupa letak mana.campak merata.kalau dapat mesej pun dari celcom.rasa macam harem jerk celcom ni.bahahaaa.thing about your future first.bukannya laki yang engko couple tu sah-sah yang bagi makan kat engko nanti.

bagi aku yang agak matang ni.ahaks.bila dah masuk u tu nanti barulah masa yang sesuai untuk couple.sebab umur macam ni insyAllah boleh pikir mana baik mana buruk.tapi kalau ada masa silam yang pernah engko buat then you dah sedar.its ok.life must go on:)

tapi bila u like someone and orang tu pun suka kat u,dan tak mau bercinta lagi.lagho~hahaa.then both of you make a promises to wait for each other.tidak ke suweett gitu?

bila couple laki bertukar macam musim buat hape bro.dah la couple main pegang-pegang.lagi mau kata yang tak pernah couple tak laku.sapa yang dah tak laku sebenarnya ni??

kepada yang couple tu take care of your lover and jangan buat perkara yang annoying okey!!Allah marah taw.jangan putus couple putus couple putus couple.i hope all of you together till jannah:)

kepada yang tak pernah couple,kamu adalah seperti mutiara di tengah lautan yang dalam kerana susah untuk diambil dan hanya boleh diambil oleh mereka yang benar-benar layak sahaja.perkataan "tak laku" tu memang tak relevan dan hanya relevan untuk mereka yang mempunyai otak yang sempit dan berkarat.

terima kasih
mirza syazwina

16 comments:

Norhasniza Khalid said...

budak-budak kecik couple pada dorang dah hebat dah..
dan tak semestinya tak couple tak laku!.. hihi

cik azLyzah⊙.☉ said...

yeahhhh...suke sangat entry ne.Cik pon kekadang geram jugak tengok budak2 sekarang,dah pandai pegang2 tangan..

Mizz Aiza said...

setuju sangat.. akak mula couple masa masuk u juga.. tapi tiada jodoh antara kami.. bersyukur walaupun masih single hingga kini.. ada hikmah di atas perpisahan yang terjadi..

Aida Syifaa ♥ said...

HAHA betul tu :)

Za Leena said...

lagi bertuah lg adelah klo x couple yunk. Couple ni stiap hari menjurus ke arah zina. sume taw tp xdpt elak an. tepk dada tnya iman la. klo de lg ckp awk xlaku, jwb cmni "sy mahal k!"..k dear, chill..done follow u ^__^

ainil fazieda said...

betul3 :) setuju sangat lahhh . selalunya mmg mcm tuh , yg jarang dgn laki neyh la yg akn kawen dulu . lg 1 , ok dkt U nnti baru cri pakwe oke ? kat situ barulah jumpak yg bijak , matang ^^

Murni Amir said...

yang status yang bebelit tu memang annoying gila . . sis nak baca pon jenuh mengeja ! hehehe tapi memang betul jodoh pertemuan semua dah ditetapkan . . so kalao kapel putus sekalipon pecayalah allah dah tetapkan seseorang untuk kita . . umo muda macam mirza tak perlu lagi pk semua ni . linkungan umo 24 25 tu boleh la start cari dh . . yang penting belajar dulu . achieve your success first oke ! :)

mirza syazwina said...

thanks sis dengan nasihat tu:).insyAllah kan kalau ada jodoh dengan sapa2 tu mesti ada:)

fatin hazirah said...

nice sharing . barulah semua orang boleh buka mata . siapa yang tak laku sebenarnya sendiri mau ingat lah .

dilaella Ella said...

setuju sangat,..budak2 sekolah sekarang ni couple mengalahkan orang dewasa..apa pun yang penting belajar rajin2 dulu sampai berjaya,lepas tu baru fikir pasal couple2 ni..:)

Aida Ismail said...

Biasa la tu. Bebudak sekarang dah advance! Baru darjah 5 dah pandai couple2. Haish~

faheem ahmad said...

100% agree.

faheem ahmad said...

100% agree.

faheem ahmad said...

100% agree.

Harith Iskandar said...

ehehehe sy suke perenggan yg last tu...SETUJUUUU :)

Anonymous said...

Tenang sikit baca entry ni sbb sy pun x prnah couple,skrg umo18.tp yelah kdg2 jeles jgk tgk kwn2..xpe sabar jelah..hihi
thanks akak bg semangat