11 June 2013

teringin nak warnakan kuku

assalamualaikum^^

melihat sesuatu yang cantik memang sangat mengujakan lagi-lagi kita kaum perempuan.tengok laki hensem pun teruja,ihikks!.zaman sekarang ni nak tahu apa-apa benda semua di hujung jari je.tup,tup dah dapat.untunglah mereka.nak tengok gambar yang tak pernah tengok pun belambak dalam internet.tanya je pak google.comfirm dapat.

sekarang kan tak taw la aku suka tengok nail art,sangat cantik bebeh!selalu je aku tengok tutorial untuk design warnakan kuku dekat youtube.cantik-cantik je.teringin siyess nak try!!































tapi.....tapi......tapi......

tapi...tapi....tapi.....


memang aku teringin sangat nak buat.orang kata setan tu sentiasa berbisik suruh beli pewarna kuku.kalau dekat kedai pun aku duk usha pewarna kuku.tapi aku tak pernah la pulak nak beli sebab nak mampuss kena dengan mama aku nanti!

then,saja-saja search pasal pewarna kuku.macam-macam pulak kisah yang ada tapi betul jugak apa dorang tulis tu.alah,kadang-kadang ada je alasan nak pakai pewarna kuku kan.

"alah,kita pakai time piyed je"   piyed=period

"alah.nanti nak sembayang kita basuh la betul-betul.bukannya kita beli pewarna kuku yang susah tanggal pun.relaxx la senah"

"alah,Allah pun paham.gurlzz kan nak sentiasa cantik" -___-

normal manusia biasa macam aku ni pun banyak sangat bagi alasan kalau nak buat benda yang tak boleh buat tapi kita suka.tapikan bila pikir-pikir balik macam mana kalau time kita pakai  pewarna kuku yang kononnya sangat lah menyerlah keohsemannya nyawa kita diambil time tu jugak.can you amagine that dear??.tak ke mayat kita terseksa nanti masa nak tanggalkan pewarna kuku tu.atau lebih teruk lagi sampai kena cabut kuku sebab warna dia tak mahu tanggal.kuasa Allah.

aku bukanlah baik pun.aurat pun tutup tak sempurna lagi walaupun bertudung tapi tak salah kalau kita nak jadi lebih baik kan=).kalau teringin sangat nak warna kuku kawin cepat!wah!kenapa?kenapa?.berhias makeup setebal 10 inci tak salah.warnakan kuku namplomtujuhjutaratus kaler pun tak pe.Allah tak marah asalkan untuk suami.nak kawin lah macam tu=p

jadi nanti bila aku kawin la nak borong sakan pewarna kuku.pakai untuk suami ja.bagi suami je tengok.wah!tak ke sweett gituu^^.

p/s:19 tahun pun tak sampai g gataaii ngat aiihh.heheehhahuahahamuiiaha

nanti kawin buat camni lah!!meowww~~~
gataiii=p

sekian entry simple dan porak peranda kemain dari saya

thanks!!

14 comments:

Normi Nieza said...

haha..tak suka warnakan kuku @ ltk apa2 hiasan..hihik

Murni Amir said...

tak baik warnakan kuku ni . pakai inai je la mirza . hahahahaha :p inai pon pakai time kawen jugak . bleh la merasa . ihikz :p

Mime MF said...

hehe mewarna kuku...tgk comel2 je kan hiasan atas kuku tu..geram je tgk...huhu tp tak berani nk pakai...egt lagi dulu2 org cite pasal hantu kuku...hahaha*tetiba! :P

Qeela Aini said...

Just how i used to be..wearing cutex..ohh memories :) It is fun though :) but takpelah better u maintain jgn try lgsg je k,takot nnt dah xnk tgglkn pulak, huhu. it's great that u boleh kawal perasaan nk sgt tu, betul bagus cmtu, keep it up k! :)

fatin hazirah said...

comelnye .
a'ah inai pun ohsem
#kalaulaa inai warna-warni

Shakira Pathi said...

Hukum warnakan kuku asalnya haram.
Tapi kalau untuk suami takpe kot kan :)

mirza syazwina said...

hehee,tangan pun tengah berinai ni sebenarnya.suka jugak pakai inai.cantik!=D
terasa seperti kawin,hahaa=p

mirza syazwina said...

amboi hantu kuku,seram le pulakk dah,huhuuu

mirza syazwina said...

tu la kan,harapnya boleh bertahanlah,thanks k!!^^

mirza syazwina said...

kalau lah inai warna warni,memang tangan akan berinai selalu.heheee:)

mirza syazwina said...

hehehee,natural beauty gituu^^

mirza syazwina said...

untuk suami tak pe sebab nak rapatkan lg hubungan,ececeehhh..hahaa=p

Anonymous said...

Boleh visit ig nuzan_deshop ada pelbagai pewarna kuku yang menarik.. .and of coz senang tanggal sebab dia boleh kopek.. 'peel off' kalau nak solat. ... warna natural pun ada.. produk baru.. visit ig sya ^_^

Anonymous said...

sekarang inai pun dah ada mcm2 warna,pilih je,lagi cantik dari warna kuku tu