17 June 2013

lelaki jangan macam ni.

assalamualaikum

zaman sekarang ni budak-budak bercintan cintun lagi ramai dari zaman aku dulu yang semua hingus pun lap dekat tudung lagi.so that bila mereka besar actually dorang lagi banyak pengalaman bab-bab ini berbanding kite-kite.tapi tak heran la pun.aku pun stat suka dekat orang i mean stat fall in love yang orang panggil monkey love since darjah tiga.tapi senyap gitu je.

orait.tu bukanlah point utama aku nak berleter.when we talk about boys,dorang hanya mencari perempuan yang baik untuk dijadikan isteri.yess,itu sangat lah baik.yela siapa nak pasangan yang tidak baik untuk dijadikan ibu atau bapa kepada anak masing-masing.aku pantang bila lelaki bertukar perempuan macam dorang bertukar boxer not shirt ok.tapi bila kawin

"owh!aku hanya cari perempuan yang solehah sahaja untuk buat isteri"

macammna dengan perempuan yang telah dipermainkan.let them go after what you have done to them.bukan semua lelaki macam ni but i hope its minority.masa aku form 3,yess form 3 yang otak pun mentah lagi dah pandai aku cabar kau,kau cabar aku.kita tengok siapa yang dapat.berlaku dekat kawan aku.she know that lelaki tu saja rapat dengan dia sebab kena cabar.weii!came on lah.actually kawan aku tak teringin pun kat dia.dalam kes ni sebenarnya lelaki tu yang perasan.memang aku nak gelak golek-golek je kat dia masa tu.dia yang buat tapi lastly dia yang kena.PERASAN is the best word.

KARMA is just around you.apa yang korang buat korang akan kena balik.lambat atau cepat itu kerja Allah.so jangan couple dengan perempuan kalau tiada niat untuk menikah dengannya.tapi niat hanya nak permainkan,niat hanya sebab perempuan ni boleh survive topup untuk you.macammna kalau benda ni jadi dekat adik sendiri.masa tu nak kata adik sendiri gedik pergi menggatal dengan jantan ke macam yang kita kata dekat perempuan yang kita mainkan tu.kan=)

then,sebenarnya aku sangat pantang bila lelaki suka sangat mengutuk perempuan.aku duk asrama 5 tahun so this yang selalu berlaku.kata perempuan kuat mengutuk,perempuan kuat mengumpat tapi actually aku rasa zaman sekarang ni pun semuanya sama.

"wei,kau tahu tak manap.tadi bedah gelak macam langsuir.burukk gila kottt.!!!"

"tadikan aku saja usya-usya si peah ni,dia malu-malu.mesti dia ingat aku syok kat dia.perasan gila dowh!!"

kutuk dan kutuk benda yang lelaki sendiri tidak tahu tapi terus je mengutuk macam tahu semua benda.yang baik lah mereka yang buruk la perempuan.kutuk perempuan pakai tudung pendek,buat cute duckface terus label perempuan itu ini gedikks tapi tak sedar main bola dekat padang pakai short sampai nampak peha.ni la orang kata aib orang nampak tapi aib sendiri langsung tak nampak.

jangan macam ni taw.just go find girl that you really know she can be the best mother to your child not for your hand's play sebab perempuan ada perasaan dan hati mereka sangat lembut.dan jangan buat perempuan yang mahal jadi murah disebabkan you.

lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik.lelaki yang suka mainkan perempuan hanya untuk perempuan yang suka mainkan lelaki dan lelaki yang setia hanya untuk perempuan yang setia.

thanks!!

5 comments:

Murni Amir said...

ok suka dengan entry ni . . :) good job sis ! ;)

Shakira Pathi said...

Masa batch f5 kita kat kb pun kadi benda ni jugak :)

Mizz Aiza said...

akak setuju sangat dengan entri adik.. baik lelaki atau perempuan, sama-samalah kita bermuhasabah diri masing-masing.. lihat kekurangan diri kita sebelum kita mengatakan orang lain serba kekurangan.. siapa kita yang tahu menghukum dan mengadili kekurangan insan lain? sepatutnya kita saling menasihati dan lengkap melengkapi, barulah hidup aman.. hukum karma selalunya perbuatan jahat akan dibalas jahat, kalau bukan diri kita yang kena mungkin saudara, anak atau cucu kita yang akan kena..

baby comel said...

Lelaki matang belum tentu berani pikul tanggungjawab. Sebab tu suka main2 je. Payah kalau nak cerita tentang lelaki ni, sebab terlalu banyak isu.. Berat,

pha is said...

baek...