3 June 2013

jom buat paprik^^

assalamualaikum^^























tiba-tiba nak memasak,kenapa ye?iheee^^ (oh ngade)
tiba-tiba jugak nak masak paprik,lama dah tak mengetest jari-jemari untuk masak.wahh!teruk  betul!  haishh -___-

alih-alih tengah cuti ni bolehla sikit-sikit rajinkan diri untuk masak,bila dah sekolah gamaknya balik sekolah penat terus terbongkang tido bila nak masak senah oii.

barang-barang semua macam kat atas tu + sos cili + sos tomato + kicap.sayur pun boleh letak macam-macam lagi.

style aku bukan minyak dah panas baru nak potong semua benda itu dan ini.menyusahkan.potong dulu dan susun dalam pinggan.baru senang nak masak kan^^

boleh ke paprik cam gini,paprik kuah banyak.ihee=)


paprik ikut kepala mirza syazwina

1)minyak panas campak ayam,sotong dan bawang
2)masuk segala sos yang ada k
3)masuk air pulak ikut lah nak banyak mana kan
4)lepas tu aku masukkan lobak dulu sebab lobak kan keras so kena masuk dulu bagi dia lembut=)
5)then,masuk semua sayur yang ada.opps kecuali tomato.bila api dah tutup baru masuk tomato.
6)test test rasa tengok dah ok melantak lah kau orang


thanks!!


9 comments:

dilaella Ella said...

wahh,sedapnya mirza..^_^

Mime MF said...

nmpk sedap...hehe

ezyra daniel said...

feveret nieh!!!!
hmmmm tak pernah try masak lagi hehe..
macam senang je

mirza syazwina said...

haah,senang^^
try buat taw=)heee

Normi Nieza said...

amboi..main campak2 jer..haha

marniey zul said...

wahh, nmpk menyelerakan. sedap ke? tak pernah mkn ni.

tenku butang said...

waaaaaaaaaaaaaaa.. nyum2.. lapo.. lapo.. help..

D_08 said...

uhukkkk.......antaghe makanan awok selalu masak mase bujang dulu....

Shakira Pathi said...

Sodappnyee