12 May 2013

bila stress,ehem...


assalamualaikum=)

bulan ni macam jarang je nak update blog sebab exam nak dekat.husshh!!rasa macam bermimpi di siang hari.masa pun tak menentu.kadang-kadang jadi tak keruan antara study dengan blog.iheee=p.

normal bila nak exam ni kadang-kadang stress sampai nak nangis.tsskk!T-T.kadang-kadang stress tapi masih lagi boleh tersengih kambing.yela bukannya kita ja yang nak diri kita berjaya.cekgu,mama,abah.semua nak tengok kita berjaya.ohhh tidak!

tak mau stress berleluasa dalam diri.nyahtinjakan stress dari badan so mirza akan buat macam ni=)

mandi sepuas-puasya!


siapa yang tak suka mandi tu,rugilah mereka.cara mandi yang betul bukan dari kepala ke kaki tapi dari kaki ke kepala.jangan silap^^.kalau tengok miza mandi setengah jam tak keluar-keluar.tengah stress la tu.bhahaa.boleh ke cam gitu?

suka bila bau sabun yang wangi tu bau dekat badan kita.rasa tenang je dan selesa.cuba bila badan berbau,peluh melekit-lekit malas mandi lepas tu nak belajar dalam keadaan macam ueiiwww!!memang tak la kan.laki-laki hensem yang tengah baca sila take note ye.<--tak de kaitan

main dengan kucing

























makhluk yang paling comel dalam muka bumi ni selain mirza syazwina adalah kucing.wahh!!
sangat fanatik dengan kucing.bila tengok aksi kemanjaan dorang tu.boleh tersengih sorang-sorang wa cakap lu.perrghhh~

then,bila kita sedih boleh cerita kat dorang.sesungguhnya dorang sangat memahami.orang yang tak paham yela nampak macam budak ni gila ke hapa cakap ngan kucing -___-".

dengar lagu feberet

ini adalah acara wajib setiap hari dalam hidup sehingga nak menjangkau usia 19 tahun ini.layan lagu yang miza suka sambil tutup mata.suka3!>__<.

macam kalau tengah blank masa study tu ngan serabut pala habis.behenti jap.dengar lagu.just nak bagi otak yang sarat dengan banyak benda tu relax jap=).

lagu feberet titew sekarang hall of fame dengan catch my breath!!dah ulang berjuta kali sehari.mehmehmehh.



call orang yang miza sayang^^

heyy,mestila orang yang korang sayang dapat buat korang senyum kan.so tak payah tunggu lama.kalau call tak kan dorang nak maki hamun pulak kan.ihikk

gegirl:awak,titeww stress la=(..tak mau belajar la camni(saja ngada)
boy:bla...bla..pom..pang...pom..pang...ding...dong...bang..boom...bang...boom...(panjang ceramah dia)bagi semangat...

terus semangat buat keje..gituu^^

buat benda yang kita sangat suka


macam kite suka selca.tengok blog macam tu la tuannya.just selca sekejap dan akan rasa seronok cause itu benda yang kita suka bila buat hati akan jadi gumbira.kan..kan..

tapi tak suruh la pulak korang merendek memalam buta kan.ohh!mirza kata nak hilang streess buat benda yang kita suka.kite suka merendek!haissshhh,bukan gitu.do something yang tak melalaikan just for fun untuk beberapa minit sahaja.

baca al-quran

























kalau fizikal dah bagi makan,rohani pun kena bagi makan jugak.ye dakk=))
tapi,baca al-quran bukan bila stress je.at least 2 muka surat sehari.kalau malas tahap nak tidur pun setengah muka pun tak pe=').

akan tenang bila lepas baca al-quran.siapa setuju angkat kening!!^^

tidur dengan selesa



















lepas habis study tu.mesti siap tempat tidur dengan keadaan yang paling baik.barang yang bersepah atas katil akan dicampak di bawah.bahahaaaa..tidak mahu gangguan masa tidur.

lepas tu boommm!!tidur terbongkang!rehat secukupnya dan jangan fikir masalah nanti tidur pun tak tenang.=)

itu sahaja entry porak peranda kemain^^

thanks=)


9 comments:

Shakira Pathi said...

Goodluck stpm,nice tips :)

marniey zul said...

hehehe, yg paling best tdo lah. hahahah.jgn stress2 tau kak. ^^

~N!k nURfAt!hAH hARun~ said...

al quran terapi paling mujarab kan?

Alien Ohsem said...

Cute kucing tu! http://alienfromthepluto.blogspot.com/

mirza syazwina said...

thanks^^!

mirza syazwina said...

hahaaa,insyaallah tak stress XD

mirza syazwina said...

haah,betul^^,rasa tenang je..=))

Mizz Aiza said...

good luck untuk exam tu.. bagus amalkan semua tips tu.. jangan stress sangat ya..

cik chinta said...

nk lmpu gtuuuu