25 March 2013

you nak bulu mata mengancam tak?


dari mata turun ke hati.dari hati nak turun ke mana?ok abaikan apa yang aku cakap tu.

mata ada kuasanya tersendiri.orang boleh berkenan dengan kita hanya dengan mata je.yaww!so fantastic.perlulah dan tersangat perlunya seseorang itu menjaga matanya.BUT hari ni aku bukan nak cakap pasal mata,aku nak cakap pasal kawan mata iaitu bulu mata=)

semua orang nak bulu mata yang lebat macam zirafah..erkkk??.

cik zirapah..ada tips bulu mata lebat tak?*kenyit kenyit mata*

bila bulu mata dah gugur,boleh tumbuh balik tetapi semakin kita tua semakin lambat untuk bulu mata tumbuh balik so take care of your lashes before it late!

kebersihan:

sebelum tidur pastikan segala mak nenek makeup pada mata ditanggalkan dan dibersihkan dengan baik.pastikan setiap helai bulu mata korang tu clean and clear

kepit bulu mata:

jangan kerap sangatla kepit bulu mata sebab dia akan sebabkan bulu mata mudah gugur.yang ni aku tak la amalkan sangat.lagipun aku tak de pun mendalah kepit bulu mata tu.wuhuu T-T

gosok mata:

habit yang tidak baik ye rakan-rakan.lebih baik pergi cuci mata dengan air mutlak.mata lagi bersih dan mata pun akan jadi segar.menggosok mata boleh percepatkan bulu mata untuk gugur.

khasiat untuk bulu mata:

amalkan diet yang sihat dan seimbang.simple!!

rawatan:

boleh oleskan sedikit minyak zaitun pada bulu mata dan biar selama 10 minit.then,bersihkan=)

tips lebatkan bulu mata dan memang menjadi

setiap hari sebelum tidur sapukan sedikit vaseline pada bulu mata dan urut urut sikit mata masa sapu tu ye lepas tu tidurla apa lagi.lama-lama bila korang buat.tengokla hasilnya sendiri=)

vaseline nie boleh beli kat farmasi,watson atau guardian.dah rupa promoter pulak aku rasa                            -______-


jagalah bulu mata supaya sentiasa nampak menawan lagi tertawan.

the end


9 comments:

Farah Waheda Wahid said...

really vaseline ni boleh lebatkan bulu mata? x pernah dengar ni..and should try ni... ^_^

mirza syazwina said...

yes menjadi..dah pernah cuba tapi apa yang penting kena rajin =)

Kila Lala said...

macam rambut jugak kita jaga kita belai elok la kan :)

Shakira Pathi said...

letak vaseline dekat bulu mata?hehe :)

Alyn Roslan said...

jadi ek, boleh cuba ni..:)

MarnieyZ said...

hahaha, tak tahu pun. Nanti kak nak try lah pula. :)

Trish Natasha said...

Bolehh letak Vaseline dekat rambut bagi lebat tak.?

mirza syazwina said...

eermm,yang tu kita tak pasti,lebih baik letak minyak zaiton ja kat rambut^^

Annyss Aleeya said...

nice info. :)
and tak tahu pun ade krim yang boleh lebatkan bulu mata. hihi.