25 January 2013

Rasulullah s.a.w is the best leader


 assalammualaikum

this sem aku belajar mengenai sejarah islam selepas sem lepas belajar pasal sejarah dunia.so tadi cikgu cerita pasal kelahiran nabi muhammad.sangat interesting!!.aku semangat gila dengar dan mungkin sebab pagi pagi,mata masih segar lagi kan dan sebab cerita mengenai kelahiran Rasullullah sangat menarik untuk didengar.

bila kita dengar orang cakap nama nabi muhammad s.a.w,kita kena selawat ke atasnya,


عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ قَالَ
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ الْبَخِيلُ الَّذِي مَنْ ذُكِرْتُ عِنْدَهُ فَلَمْ يُصَلِّ عَلَيَّ
Sebaliknya, orang yang tidak berselawat kepada Nabi disifatkan sebagai orang yang paling kedekut. Abu Dzar r.a. meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w. telah bersabda yang bermaksud: “Sebakhil-bakhil manusia ialah apabila disebut namaku kepadanya, ia tidak mahu berselawat kepadaku.” (H.R. al-Tirmizi, 3469).
Nabi Muhammad adalah seorang yang berhati mulia dan sangat penyayang.when he was invite by Allah,he still remember of us.umatku,umatku,umatku.can you imagine that?

Nabi Muhammad s.a.w is the best leader,even pada masa itu ramai yang tidak suka kepada baginda,baginda tetap tenang,
walaupun dibaling dengan batu sampai berdarah sehingga darah itu boleh bertakung di dalam kasut,baginda tetap bersabar =').
see how nabi muhammad can be a best leader.not everyone can do as Rasullullah dan aku rasa mungkin tak ada kowt.
semua orang masih belajar termasuklah aku,and masih banyak yang aku tak tahu lagi dan i hope i can be like what rasullulah has taught to us=)
INSYALLAH
you should listen to this

4 comments:

Harith Iskandar said...

Salam Maulidurrasul

mirza syazwina said...

salam maulidur rasul=)

Puteri Nur Hidayah said...

Rasulullah SAW is always THE BEST & Terbaekk...! Tabik Baginda.. :)

mirza syazwina said...

you right puteri=D,baginda memang yang the best!