7 January 2013

paggil kak


fenomena ini mungkin berlaku pada kebanyakan orang orangan termasuk lah diri aku yang tak seberapa ini.apakah yang berada di benak anda bila orang paggil macam tu,tak faham lagi??.teruskan membaca,jangan berhenti,ngehngehngeh.

di kawasan rumah aku nie ada pasar malam setiap hari isnin dan aku dengan sukarela hati dan jantung pergilah ke situ bersama abah aku dengan girangnya menaiki motor sambil dibelai oleh angin,ewah~

jalan punya jalan,beli apa yang patot,then nak beli ayam pulak.kedai kat sebelah tu juah ikan talapia,sementara tunggu penjual itu membelah ayam aku melihat kedai kat tepi tu,tengok ikan dia,tiba tiba~

haa,kak mari beli kak ikan nie

aku:sengih seperti kerang wangi

dalam hati aku,kak panggil aku,tapi beliau adalah seorang yang layak aku paggil pak cik jerr!!,adakah aku sangat tua?soalan yang bermain di benak otak aku

ekspresi muka aku dalam hati bila dipanggil begitu

i am just 19 not 91.

thanks for reading!


9 comments:

Ema Hafizan said...

lawak ar mirza...hahaha

mirza syazwina said...

ngehngeh ^^

Jiera Taufik said...

haha kita pon pernah mcm ni .bengang jugak lah padahal umur time tuh baru 15 and penjual tuh dalam around 21-25 ah .then bila tanya mak ,its normal .sbb kalau dia panggil "adik" mcm menggatal HAHAHA

Cik Jari Manis said...

ahh akak pon pernah kena jugak dik...msa tu dlm kpl terbang..tgh cari seat akak..then, anak kapal tu panggil akak Puan..lgi teruk. Dlm hti redakan je lah...sabo2! :)

mirza syazwina said...

terpaksa la redha kan walaupunterkejut sangat,hehee (^_^)

Hanida Moss said...

Hahaha same happened to me ;p

Lieya VoN JaY said...

kalao yang perempuan pulak, muka dia kita tengok pon memang tua dari kite tapi panggil kite kak lagi la bengang .. %_%

mirza syazwina said...


betul betul,bengang #_#!!

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hehe. akakpernah terkena.. sakit la juga hati ni.. padahal dia tu pangkat pak cik dah kot..