24 January 2013

letak iklan atas header


wink wink~

kalau letak iklan bawah header blog macam tak cantek kan~

so

jom kita tengok cara letak iklan atas header,

mula mula kena letak add a gadget dulu dekat atas header tu,then baru boleh pastekan iklannyerr.tak paham?tengok dulu daa~

take it easy!!

mula mula pergi:

(a) dashbord>design>edit HTML

(b)tekan Ctrl F untuk cari kod ini:


<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>



ehem,aku dulu sebenarnya tak paham menatang apala ctrl f nie,hahaa,kampung gila.sekarang dah taw meh nak kabo sapa yang tak taw jerrr~(taw ramai yang dah taw)

lepas tekan ctrl f akan keluar macam yang aku tunjuk tu,letak je code yang nak dicari.nanti dia akan tunjuk sendiri=D



(c)dah jumpa

(d)tukar kepada kod ini

<b:section class='header' id='header1' preferred='yes'> 

save!!


kemudian jadilah macam gini:







bolehla cepat cepat paste kan code iklan di situ ya.


the end!!

1 comment:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nice sharing.. akak minta adik akak buatkan je..