13 December 2012

cara centerkan header blog




ollla sekalian,

kali nie aku nak tunjukkan cara centerkan header blog,aku tunjuk nie sebabnye sebelum nie pun aku ada masalah pasal benda nie,tak cantik beno blog teman sebab hendernye senget ke tepi,center baru awesome ye dak!


mula mula....


tekan template,lepas tu tekan customise tu ok=)


step seterusnya tekan advanced tu ye


lepas tu tekan add CSS,bulat bulatkanla mata anda ye 0-0.


dekat kotak putih tu korag paste kan kod nie k=D


#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
    #header-inner {text-align:center !important;} /*masukkan sekali ayat ni kalau guna Template Designer*/ override existing styles...


lepas tu apply to blog dan siap!!

bolehla tengok lama lama blog korang tu ye,maklumla dah lawa,hehee


terima kasih membaca!


3 comments:

Myra Jay said...

Tahnks dear, memang dok cari cara pun nak centerkan header..

Dah apply dan jadi...

TQ :D

mirza syazwina said...

sama sama=)
mesti rasa puas kan,
hehee..

CikWanGebu said...

Hai

Thanks dear,,,

gila pening kepalo adjust coding nak centerkan header..

akhir nya jumpa juga... :))

thanks again !