27 December 2012

cakepops




hye awak=D,apa cakepops tu,cakepops ye not kpop,ngeee.bagi aku cakepop sangat kiut miut lorrhh..
tapi aku buat tak la kiut pun,tak pandai hias lah,,hehee.nak taw cakepops tu apa..tengok bawah dan baca!


let's start


~butter cake,yang nie tak kisah yang korang nak buat ke ataupun lebihan kek yang tak habis makan

~chocolate

~nutella atau apa brand sekalipun,tak kesah

~lolipop stick ataupun lidi

~tempat untuk cucuk lidi tu



first step,sediakan kek anda ye..

lepas tu ambikla berapa banyak pun kek yang korang nak dan hacurkan macam dalam gambar

campurkan nutella dengan kek yang hancur tadi,very simple dear...

then,kek tadi tu,buat bentuk bulat..senang cerita

cayaqkan cokolat secayaq cayaqnya

lepas tu cucuk lidi dekat kek yang bulat tu,then celupkan dalam coklat tadi,macam nini cokolat celup tu~apa celop tonkk=P


hasilnya,sila pejam mata...


taraaa!!(macam hebat sangat = ='')









bolehlah menjamah sesuka hati sehingga perut berasa kenyang dan perut menjerit STOP!!

daa oolllsss

terima kasih sudi membaca=D


3 comments:

Nor Salmi said...

Sedapnya.. Bolehlah suruh anak ibu buat lepas ni..

mirza syazwina said...

thanks,mesti cuba baru taw,hehee=D

DilaElla said...

wah comel dan sedapnya :)