30 November 2012

tempat dan cara tukar background blog...



hye!!

sekarang nie ramai yang dah ada blog kan,sapa yang ada masalah dah bosan bengan background blog korang ataupun tak taw kat mane nak cari disign background yang cantik cantik.

tempat yang aku sangat syorkan adalah di  http://shabbyblogs.com/

aku suka gila blog nie,macam macam pilihan boleh,rambang mata ooo..mai sini nak tunjuk,





mula mula tengok blog nie pun dah cantek kan,
korang klik pada designs macam anak panah atas tu tunjuk




lepas tu klik dekat background,
macam macam tempat dekat blog untuk ditukar ada dalam blog ni,(apa benda enkaw cakap nie mirza = ='')hahaa best!!





boleh la pilih ikut cita rasa masing masing ye,kat tepi belah kiri tu pun ada ketogari yang bolek jugak pilih=)



pilih!!pilih!!

STEP YANG SETERUSNYA...

1)tekan get the code tu

akan keluar macam nie,,,



lepas tekan get the code ,dah bagi cara cara macammna nak dapatkan background tu

macam biasa=)

g kat blog----tekan layout @ disign----klik add a gadget----klik HTML/JavaScript----
copy kod kat bawah tu dan tekan paste,siap!!


SELAMAT MENCUBA!!=)





1 comment:

Anizz Annisa said...

wink wink.. akak travel blog mirza.. jumpe nie.. hihi... terbaik gak background kat shabby nie eh.. nt nak terjah la kalau rajin..hihi... ^__^